Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Voor bezoekers van de 50+ club  (oftewel De Soos) is mooie kerstviering georganiseerd

Om de drie weken is er in het Praatpunt de 50+ club, maar in de volksmond eigenlijk altijd 'De Soos' genoemd. Niet alleen bewoners uit Abbenes komen daar, maar ook uit Buitenkaag. Op zo'n bijeenkomst wordt over het algemeen gekiend en is er een verloting. Bij binnenkomst worden deelnameformulieren voor de hele middag gekocht en dan is het kienen! Iedereen wil natuurlijk graag zo'n leuke prijs winnen, dus spannend is het wel!

Deze keer  echter geen kienen, maar tijd voor de kerstviering. De aanwezigen werden lekker verwend: koffie met wat lekkers erbij, een drankje en heerlijk eten, dat alles uit 'de pot' betaald. Ter afsluiting was er een heerlijke  maaltijd van de Chinees.

 

Traditioneel kwamen de kinderen van basisschool De Tonne kerstliederen zingen, zoals Stille Nacht Heilige Nacht en             De herdertjes lagen bij nachte bijvoorbeeld. De bezoekers konden meelezen of meezingen. De kinderen  werden beloond met wat drinken en een zakje chips.
Ook waren dominee Berbée (jarig die dag!) en pastoor Torres namens de kerken van Abbenes en Buitenkaag aanwezig bij de soos. Meestal staat dominee Berbée zelf voor het koor, nu kon ze rustig luisteren.

En een nog altijd trouwe bezoeker van deze Kerstsoos is en was ook nu weer dokter Otto. Hij is nog weinig veranderd!

Wilt u ook een keer De Soos bezoeken? De eerstvolgende Soos is op dinsdag 9 januari 2018 om 14.00 uur. Raadpleeg voor meer data de agenda. 

Opbellen
E-mail
Info