Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Gezellige Kerstmarkt in Abbenes

De OEV organiseerde in december weer de traditonele kerstmarkt in het knusse Abbenes.


Wanneer de OEV de eerste keer een kerstmarkt heeft georganiseerd, is niet helemaal duidelijk, maar dat is al zeker 15 jaar. De eerste jaren is de kerstmarkt bij de kerk gehouden. Dat was een sfeervolle locatie met de verlichte ramen van de kerk op de achtergrond, maar zeer bewerkelijk voor de vrijwilligers van de OEV. Werkelijk álles moest vanuit de opslag van de OEV worden vervoerd naar het kerkplein en natuurlijk na een vaak koude dag weer terug.Daarna is besloten de kerstmarkt op het MFT te houden. Toen het daar eens zo stormde dat buiten kerstmarkt houden gevaarlijk zou zijn, is uitgeweken naar de kantine van SV Abbenes wat uiteindelijk best goed beviel. De laatste jaren is de kerstmarkt in en rond het dorpshuis Het Praatpunt. Daar staan een aantal kramen binnen en een aantal buiten. 

Eén van die kramen wordt van het begin af aan al 'bemand' door mevrouw De Haas. Mevrouw De Haas is een kraamhoudster van het eerste uur. Het hele jaar is zij al bezig met het verzamelen van materialen en zij maakt prachtige creaties en past deze ook aan de moderne trend aan. Mevrouw De Haas wilde graag met de Kerstman op de foto en wij mogen haar leeftijd verklappen: 90 jaar! Zij is een graag geziene gast en we zeggen: tot volgend jaar!

Maar er stonden uiteraard meer kramen waar van alles te koop was: geurkaarsen, kerstballen met namen, tassen en shirts waar de coördinaten van Abbenes op staan, zelfgemaakte jam, mutsen, veel kerstspullen maar ook speelgoed, lp's en mooie sieraden gemaakt van......koffiecups! Ook kon er geknutseld worden, bijvoorbeeld een sneeuwpopje of kerstboom.

De OEV zelf bood buiten winterse kost aan: warme chocomel, glühwein, broodjes hamburger en warme worst. Binnen in het dorpshuis waren de gangbare drankjes te koop en aangezien het nogal regende, verbleven de meeste mensen binnen en maakten ze daar dankbaar gebruik van.

Ronald Brugman was er weer met zijn rijtuig om met de kinderen een rondje dorp te rijden. Helaas was daar weinig interesse en dat had alles te maken met de regen die gestaag naar benden kwam. Heel jammer, want het is bijzonder sfeervol om om deze tijd een ronde door het dorp te maken. Dat bood wel enkele moeders de kans om een rondje te doen.En natuurlijk geen kerstmarkt zonder onze vertrouwde Kerstman! Iedereen, nou ja  bijna iedereen, wilde met de Kerstman wel op de foto! En dat deed hij maar wat graag en geduldig. Alleen die bel, die klonk toch wel een beetje hard, dus kreeg hij het vriendelijke verzoek even niet meer te bellen.....

 


  

Zo rond 19 uur werd het droog en kon iedereen naar buiten om de verlichte trekkertocht te bekijken die, heel leuk, vanuit Nieuw Vennep door Abbenes kwam. Daarna bleef het nog geruime tijd gezellig in Het Praatpunt. Alle vrijwilligers van de OEV heel hartelijk dank!

Opbellen
E-mail
Info