Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Abbenesser kerstmarkt weer mogelijk in 2022

Wat heerlijk dat het weer kon: een kerstmarkt zonder beperkingen! Na een aantal jaren met corona, maar óók met zulke slechte weersomstandigheden waarbij SV Abbenes een fantastische oplossing heeft geboden in hun kantine, nu een kerstmarkt in en bij het dorpshuis waar heel veel faciliteiten al aanwezig zijn en wat dus enorm veel minder werk betekent voor de vrijwilligers van de OEV.

Abbenes.net kan het weten, want toen de kerstmarkt nog op het plein naast de kerk was, moest alles (aangekoekte chocomel ketels, bakplaten met aangebrande uien, ketels met overige glühwein etc) eerst afgewassen worden en dan met de vrachtauto allemaal weer naar de opslag van de OEV aan de andere kant van het dorp worden gebracht. In latere jaren gebeurde dat ook, maar dan van het MFT terrein. Gelukkig waren daar veel vrijwilligers die wilden helpen en in de kantine aan de afwas gingen, maar het was evengoed een hele logistieke operatie. Toch wel behelpen eigenlijk ten opzichte van hoe het nu kan in het dorpshuis.De kerstmarkt had een aantal kramen buiten, maar ook binnen in het dorpshuis. Er waren  diverse kramen zoals een met alleen maar gerecyclede  producten, een met kerststukken of een  gevarieerd assortiment, kinderspeelgoed, kortom: voor iedereen wat wils. Sinds enige jaren was daar weer onze favoriete kraamhoudster Mw. de Haas van 89 jaar (!), die altijd weer de mooiste creaties maakt en met haar tijd meegaat voor wat betreft de smaak van de consument!

Binnen was er voor de kinderen nog gratis (!) knutselen, een sneeuwpop of andere kerstfiguren, daar werd dankbaar gebruik van gemaakt, echt helemaal super! Dit kon allemaal gratis omdat OEV Abbenes een gift mocht ontvangen van Huurders Commissie Heije - HCH. En natuurlijk kon iedereen weer met de Kerstman op de foto, wat het ene kind leuker vond dan de andere, maar Lieke was niet bang om een high five te geven aan de kerstman.


De muziek werd verzorgd door Ronald de Lijzer, de vuurkorven brandden en het weer was gewoon lekker, niet te koud, geen ijzige wind, de kraam van de OEV verkocht worst met zuurkool, hamburgers etc. Het was een heel gezellige en zeer geslaagde avond, dankjewel vrijwilligers van de OEV !!!!

Voor meerdere foto's klik op deze link
Opbellen
E-mail
Info