Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Kerstmarkt Abbenes krijgt vervolg in kantine van SV Abbenes

In 2018 leek het erop dat de kerstmarkt van Abbenes zou worden afgelast in verband met de weersomstandigheden. Behalve regen werd er ook harde wind voorspeld en dat zou gevaarlijk kunnen worden in verband met het wegwaaien van tent(doeken) of andere voorwerpen. De organiserende OEV nam zijn verantwoording voor standhouders, bezoekers en vrijwilligers en wilde de hele markt afgelasten, maar daar kwam het bestuur van SV Abbenes met een oplossing: de kerstmarkt mocht in de kantine worden gehouden.En dat bleek een prachtige oplossing te zijn, zo prachtig dat de kerstmarkt dit jaar wederom in de kantine van SVA werd gehouden. De voordelen? Klein maar knus, geen last van het weer en lekker warm! De drankvoorziening werd door SVA voor haar rekening genomen en de catering door de OEV. Er waren broodjes hamburger, knakworst, gehaktbal, erwtensoep, warme chocolademelk of glühwein te verkrijgen, om maar wat te noemen.

De kantine vulde zich dan ook weer snel met mensen om te kijken wat er te koop was. Er stonden kramen met een diversiteit aan artikelen. Van kerststukken tot tweede hands goederen, van Haarlemmermeers bier tot jubileumartikelen van de 150-jarige kerk.En natuurlijk was daar weer de niet meer weg te denken arrenslee van de familie Brugman, waarmee kinderen of volwassenen een ritje door het dorp konden maken.De Kerstman was ook dit jaar weer van de partij en was bereid om met iedereen die dat wilde even op de foto te gaan.De kantine was mooi in kerstsfeer gebracht en die sfeer werd helemaal compleet door de muzikale omlijsting van Henk van Asselt en zijn Angels, die sfeervolle liederen ten gehore brachten. Heel hartelijk dank hiervoor en natuurlijk ook alle vrijwilligers en bestuur van de OEV, die dit weer mogelijk hebben gemaakt. De mensen genoten en: niemand had het koud!

Er was ook een verloting om een beetje uit de onkosten te komen. Liesbeth en Margareth verkochten heel veel loten met een opbrengst van boven de euro 500.00

De prijzen voor de verloting werden beschikbaar gesteld door de kraamhouders, VerseTaarten.nl, Bloemenweijden, Huurders Commissie Heije en OEV Abbenes.

Sticting Dorpsraad Abbenes deed een gift voor de arrenslee.Opbellen
E-mail
Info