Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Kerstmarkt ging ondanks slechte weer door in kantine van SVA

De Oranje Evenementen Organisatie, de organisatoren van de kerstmarkt, stonden zaterdagmorgen voor een groot probleem. De harde wind maakte dat het kramen opbouwen bijna onmogelijk was, de kerstboom kon niet worden opgezet, het springkussen dreigde weg te waaien, maar een groter probleem was: kon de veiligheid van kraamhouders en bezoekers worden gegarandeerd?
Er waren diverse opties: verplaatsen van de kerstmarkt met een week, de hele kerstmarkt afgelasten of de markt binnen houden, wat was wijsheid? Het bestuur van SV Abbenes ging met elkaar in overleg en toen kwam het verlossende antwoord: de markt kon binnen in de kantine worden gehouden! En dat bleek verreweg de beste oplossing.

Er werd een regeling getroffen met betrekking tot de catering, de kantine werd sfeervol versierd, de kraamhouders werden op de hoogte gesteld, er werd een tafel gereserveerd voor de voetballers Abbenes 1 die na hun welverdiende overwinning van 5-3 (!) wel een biertje lustten,  de muziek van Henk van Asselt en zijn Kerstangels kreeg een plekje en de markt kon beginnen.De kantine stroomde al snel vol en dat gaf een heel gezellige indruk. Er waren kramen van het KWF Hoop voor Loop, van de 150-jarige kerk met limited editions zoals werd omgeroepen, maar ook particulieren die hun waren probeerden te slijten. Een mevrouw van een zéér respectabele leeftijd, die al ruim 10 jaar op de kerstmarkt in Abbenes staat, verkocht samen met haar kleindochter weer een groot deel van haar kerststukken.

De Kerstman was dit jaar gelukkig ook weer van de partij. Gelukkig, want de vorige Kerstman is met pensioen gegaan, dus moest er een vervanger worden gezocht. Die meldde zich bij de OEV en beiden gingen nog even samen op de foto. De nieuwe Kerstman heeft zijn rol uitstekend vervuld!

De standhouders doneerden als kraamhuur een prijs voor de verloting, dus alle verkoop was winst en de meeste kraamhouders waren dan ook dik tevreden.  En het grote voordeel was: het was niet zo koud!! Of de bezoekers daardoor langer bleven of meer honger hadden, dat weten we niet, maar de hamburgers, worsten, erwtensoep en gehaktballen waren op een enkele bal na allemaal op!

Terugkijkend is de Kerstmarkt prima en gezellig verlopen en wordt SV Abbenes uitermate bedankt voor het gebruik van de kantine en het draaien van een extra bardienst. De bezoekers vonden het ook lekker warm, alhoewel een enkeling wel het grote vuur miste, want dat hoort toch eigenlijk wel bij een kerstmarkt. Een compliment aan alle vrijwilligers van de OEV en SVA die deze geslaagde kerstmarkt mogelijk hebben gemaakt!

 

Opbellen
E-mail
Info