Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Kerstmarkt Abbenes weer een gezellig evenement

In 2015 regen en storm, in 2016 héél veel regen en in 2017 droog: dat waren de weersomstandigheden tijdens de kerstmarkt van Abbenes de afgelopen 3 jaren. Je weet dat het koud is op een kerstmarkt, dat brengt de tijd van het jaar nu eenmaal met zich mee. Maar dat het dit jaar droog bleef, was een enorm cadeautje! Zeker in vergelijking met de vele sneeuwval de volgende dag.
Het terrein was weer gezellig ingericht, hoewel sommigen toch de sfeer van het kerkplein missen. Het is echter zó belastend voor de organisatie om alle spullen naar de andere kant van het dorp te moeten brengen, deze locatie scheelt heel veel vrijwilligers arbeid! En gezelligheid moet je toch ook zelf maken en dat deden de aanwezigen.

Vanaf half 5 was de arrenslee weer present en kon er een ritje door het dorp worden gemaakt. Daar werd druk gebruik van gemaakt, er stond een hele wachtrij. Kinderen hebben er meermalen gebruik van gemaakt, eentje zelfs wel vijf keer! Op een mega stormbaan konden de kinderen zich verder uitleven.


De verkopers achter de kramen stonden redelijk beschut en menigeen bezocht de kerstmarkt: de een voor de aangeboden goederen, de ander meer voor de glühwein, warme chocomel, broodjes of erwtensoep. Maar het maakt niet uit waarvoor je komt: het was reuze gezelig!

Natuurlijk ontbrak onze eigen Kerstman niet, die bereidwillig met iedereen op de foto ging. En zich af en toe ook even warmde aan het vuur dat er brandde.
Tijdens de avond werden er twee verlotingen gehouden ter bestrijding van de kosten, de kraamhouders staan er immers gratis. Met envelop trekken waren ook leuke prijzen te winnen, waarvan de opbrengst voor een nieuwe muziekinstallatie voor de OEV is. De verloting bracht € 349 op en het envelop trekken € 233. Fijn dat u bereid was hieraan mee te doen!

En dan de muzikale omlijsting: die werd verzorgd door Henk van Asselt met zangeressen Ellen, Karen en de jonge Evi-Anne. Er was druk geoefend op een heel kerstrepertoire met sfeervolle kerstliederen. Hartelijk dank daarvoor!Uiteraard ook weer dank aan alle vrijwilligers die deze kerstmarkt in hun vrije tijd hebben gerealiseerd: alle kramen opbouwen, stroom, verlichting aanbrengen, prijzen voor verloting organiseren, keuken inrichten, bezoekers van eten en drinken voorzien en dan alles weer opruimen, keukenspullen afwassen, tenten afbreken etc. Vele handen maken gelukkig licht werk.

Onderstaand nog meer foto's en de videobeelden zijn te zien op het videokanaal. 

Opbellen
E-mail
Info