Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

25 Standhouders op kerstmarkt 2016 in Abbenes

Kerstmarkt in Abbenes, een mooi initiatief van de Oranje Evenementen Vereniging Abbenes, is ook in 2016 weer vorm gegeven door de  OEV en vele vrijwilligers.

Na jaren op het kerkplein deze kerstmarkt te hebben georganiseerd, was het nu voor de 2e keer op het MFT-terrein. Een fantastische locatie met ruimte en faciliteiten, dit jaar met wel liefst 25 kramen! De organisatie (geprezen door de standhouders) en opzet waren super. Een buitenrand met 25 kramen met allerlei uiteenlopende spullen te koop, op het middenterrein  een royale partytent waar bezoekers droog konden staan en daarnaast een winterstormbaan, waar de aanwezige kinderen  heel dankbaar gebruik van maakten, bikkels die zich niets van de regen aantrokken.....Want ja, regen was er helaas dus wel. Aan de organisatie lag het  niet. Maar je hebt altijd nog een andere factor: HET WEER. Dat liet ons helaas een beetje in de steek. Was het 's middags  nog wat miezerig en af en toe droog, 's avonds bleef het toch wel door druppelen. Dus werd er warme chocomel of een glühweintje gedronken onder de aanwezige tenten en stookte Jan van der Maden de vuurton nog een beetje hoger op. Van de door de OEV ingehuurde arrenslee werd druk gebruik gemaakt. Er stond een hele wachtrij voor een gratis ritje door het dorp.

Tegen het einde kwam de wijkagent nog een kijkje nemen. Hij kreeg onmiddellijk een warme chocomel met slagroom in de handen geduwd. Een biertje hoefde hij niet, hij had immers dienst...  Op de kerstmarkt was voor hem gelukkig niets te doen.

En dan was er natuurlijk onze onvolprezen kerstman! Met groot geduld maakte hij met iedereen een praatje en ging bereidwillig op de foto, regen of geen regen. Evengoed waren er genoeg bezoekers op deze markt afgekomen om het geslaagd te doen zijn.


De organisatie is blij met alle belangstelling, met alle hulp van de vrijwilligers, met het bestuur van SV Abbenes voor gebruik van de accommodatie welke elk evenement gebruikt mag worden, met de Jeugdraad waarvan de geluidsinstallatie geleend mocht worden en met Rinus Verwer voor de bekabeling.

Het bestuur van Oranje Evenementen Vereniging  Abbenes wenst iedereen hele fijne Kerstdagen en een heel voorspoedig en gezond 2017!!!!

Natuurlijk maakte Ria Baars nog veel meer foto's : KLIK HIER !!


Opbellen
E-mail
Info