Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

ONLINE KERST (MUZIEK) BINGO WEER EEN GROOT SUCCES.

OPBRENGST VOOR DE RENOVATIE DORPSHUIS HET PRAATPUNT :

€ 800,00

Oranje Evenementen Vereniging (OEV) Abbenes vindt het organiseren van evenementen in het dorp onwijs leuk en ook het hele jaar tijdens de lockdown ging de vereniging vrolijk door met het organiseren van online evenementen om het voor iedereen zo gezellig mogelijk te maken.

Normaal gesproken zou op 12 december de jaarlijkse kerstmarkt gehouden worden door OEV Abbenes maar die mocht dus niet doorgaan, maar deze datum hadden alle vrijwilligers al in de agenda staan dus want kunnen we dan doen deze dag ? Nu is dorpshuis Het Praatpunt geld aan het inzamelen om het dorpshuis te renoveren, dus als wij nu een bingo organiseren en de netto opbrengst geven aan deze inzamelingsactie... Het idee was geboren en moest verder uitgewerkt worden.....

We gaan iets voor de jeugd doen en dat werd een jeugd bingo en voor de volwassenen een muziek bingo. Dus geen cijfertjes maar leuke, gezellige meezing (kerst) liedjes.

Voor een bingo zijn er wel prijzen nodig dus werd er weer een beroep gedaan op onze vaste sponsors. Hiervan reageerden Autobedrijf Langenkamp & Van Steen, Tuincentrum Suidgeest, PWA IT, Wormenkwekerij Kranenburg, Pim's Tek Diving, By Spek, Poel Vers en Instello Installatietechniek.  Verder ontvingen wij nog mooie prijzen van Bakkerij van Leeuwen, Linnies Living & Lifestyle, LiSedecoraties en van de familie Vreeburg ontvangen we nog heel veel zakjes met tulpenbollen.

Om de prijzentafel helemaal vol te krijgen kocht OEV Abbenes nog wat leuke prijzen bij sommige sponsors en organisatoren van actie voor het dorpshuis zoals jam en sleutelhangers. De prijzenpot voor de bingo's en de verloting waren goed gevuld.

De kaarten konden verkocht gaan worden. Bij de kinderen een leuke groep en bij de ouderen gingen alle 100 beschikbare kaarten weg. Dat ging dus goed.

Vervolgens de hele zaterdag bezig geweest om de studio in orde te maken in dorpshuis Het Praatpunt en dat deden de mannen Maus, Jeremy en Jimmy perfect. Judith en Erica versieren het decor in kerstsfeer en de kerstman was met allerlei administratie bezig. Om 16.30 uur testen of alles het doet. Beeld, geluid, licht, software, enzovoort.. Test uitzending geslaagd !! Judith en Erica hadden ondertussen lekker eten gemaakt voor iedereen en de aftelklok was al te zien voor de deelnemers...

Nog 10 minuten en de kerstman was nog niet aangekleed. Het werd toch weer even de race tegen de klok en op het moment dat Jimmy zei: "Nog 9 seconden en dan zijn we live". Ging de duim van de kerstman omhoog. Hij was er klaar voor.

De kinderen speelden dus de gewone bingo met cijfertjes en er werd eerst voor 1 vol rijtje gespeeld. Daarna voor 2 volle rijtjes en daarna de volle kaart. Bij 1 en 2 rijtjes krijgen de kinderen een vaste prijs. Bij een volle kaart mochten de kinderen kiezen uit de prijzen op de tafel. De taart van Verse Taarten.nl, gesponsord door de OEV, was natuurlijk erg in trek maar ook de andere prijzen.

Na elke ronde was de trekking van de verloting en ook hier waren leuke prijzen te winnen. Tot slot had OEV Abbenes nog een verrassing voor de kinderen, namelijk een derde verlotingsronde en hierin gingen alle lotnummers welke de kinderen voor de tweede ronde hadden gekregen. Groot was de vreugde bij de kinderen dat ze ALLEMAAL een snoepbekertje wonnen in de vorm van een kerstman, sneeuwpop of een rendier. Even na 20.00 uur was het afgelopen en moest er razendsnel alles in orde gemaakt worden voor de muziekbingo.

Om 20.30 uur begon de muziek bingo. 100 deelnemers en niet alleen uit Abbenes. Uit Klundert - Brabant, Loenen aan de Vecht, Soest, Hoorn, Nw-Vennep en nog heel veel meer plaatsen. 

Maar ook Abbenessers welke lekker op vakantie waren hadden bingokaarten meegenomen naar het vakantieadres. Cor en Margareth stuurde een leuke foto vanuit Rijssen.

Peter en Cindy speelden zelfs de liedjes mee op de gitaar. Misschien een idee omdat een keer online te doen Peter ??


Jimmy startte elke keer het liedje welke de deelnemers moesten aankruisen als ze de titel van dat liedje op de bingokaart hadden staan. Jimmy liet ook de tekst van de liedjes meelopen welke hij allemaal handmatig had toegevoegd aan het systeem !!! Hij liet ook de titel zien in beeld en als het lied afgelopen was zei de kerstman ook nog de titel. De meeste deelnemers herkenden zelf wel een heleboel liedjes en lieten weten via de chat of via WhatsApp lekker aan het meezingen waren. Maus zat achter de telefoon en pc om al die berichten in de gaten te houden. Ook om te kijken of iemand bingo heeft want dan moesten er 5 kruisjes gestuurd worden. 
Ook hier werd er gespeeld om 1 rijtje, daarna 2 rijtjes en hierna een volle kaart.

Bij de muziek bingo mochten de winnaars geen prijzen kiezen. De prijzen waren namelijk vastgesteld door de organisatie. Maar het waren wel prijzen welke iedereen graag wilde hebben.

De bingo werd ook nog even onderbroken omdat onze collega Oranje Vereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep langskwam. Voorzitter Esther Kranenburg en bestuurslid Remco Suidgeest kwamen binnen met een slagroomtaart en kwamen ons verrassen met deze taart omdat OEV Abbenes 15 december namelijk 25 jaar bestaat !!! Een geweldig leuk gebaar natuurlijk van de buren !!De muziek bingo duurde tot na middennacht en eigenlijk waren we bang dat het te lang zou duren maar we kregen heel fijn berichtjes en foto's dat iedereen genoot van deze gezellige avond.  Hier ziet u hoe het dorpshuis was omgetoverd in een echte studio.

Uiteindelijk sloot de uitzending om 00.45 uur en doken we om 03.00 uur in bed.


Om 09.00 ging de wekker weer want het dorpshuis moest opgeruimd worden en tussen 12.00 en 15.00 uur kon iedereen de gewonnen prijzen ophalen. Hoorden we hoe iedereen had genoten en dat is wel leuk om te horen. Hebben wij ook nog de heerlijke taart gegeten welke we gekregen hadden en na 15.00 uur nog een paar prijzen weggebracht bij mensen welke niet in staat waren om het op te halen en dan kom je bijna total-loss om 17.30 uur thuis en plof je op de bank neer. Het was het allemaal weer waard want we hebben heel veel mensen weer een gezellige avond bezorgd en daar gaat het toch om in deze tijd. De vele positieve reacties op onze OEV Facebook pagina waren weer zo leuk om te lezen. Dank jullie wel voor deze leuke reacties !! 

Genieten van de taart. Dank jullie wel OV-Beatrix uit Nieuw Vennep !!

Volle kaart bij de jeugd bingo :                                            Volle kaart bij de kerst muziek bingo :Aftellen naar een volgende OEV Muziek Bingo ??? Wie weet...
We kregen al het verzoek om met Valentijnsdag een muziek bingo met LOVE songs te doen...
Een mooie suggestie !!!!
Want een beetje liefde kan nooit kwaad !

Fijne feestdagen allemaal en tot volgend jaar !!! OEV Abbenes....

Opbellen
E-mail
Info