Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Bingo ter ere van 150 jarige kerk in Abbenes een succes

Veel ervaring met bingo hadden ze niet, de leden van het comité 150 jaar kerk. Maar men wilde in dit jubileumjaar een gevarieerd aanbod brengen van activiteiten, voor ieder in Abbenes wat wils, en zo kwam de bingo in het programmaboekje terecht. Dan moet je het nog wel uitvoeren.....Er werd uitvoerig geappt en gesproken hoe deze avond in te vullen. Maar het is het comité gelukt: het gratis kopje koffie met cake voor aanvang, de bingokaarten (met dank aan de soos), de drankjes voor in de pauze en niet te vergeten de prijzen, het stond allemaal klaar. Geen gedoe met stoelen, banken genoeg.

Hoeveel aanmeldingen zouden er komen? Daar was iedereen toch wel heel benieuwd naar!


Bijna 80 mensen kwamen naar de bingo! De bingokaarten werden gekocht, het kopje koffie genuttigd en men schoof gezellig bij elkaar in de bank. Sommigen hadden de kerk nog nooit van binnen gezien en juist dát was een doel van deze avond. Maar de bezoekers kwamen eigenlijk maar voor één ding: de prijzen en die waren in ruime mate aanwezig.

Dominee Conny Berbee las de nummers voor en dat deed zij uitstekend: rustig en duidelijk, voor iedereen goed te verstaan. Als de spanning opliep of de stilte wat lang duurde, gooide zij er een grapje tussendoor om even te ontspannen.

In iedere ronde was er een taart met een foto van de jarige kerk erop. Deze werd natuurlijk als eerste gekozen. Dus als de taart eruit ging, klonk een teleurgesteld  'aahhhh'...   Behalve in de laatste super ronde, waar de eersten met bingo al een taart hadden gewonnen en dus wat anders kozen. Als je dan nog op één nummertje zit, hoop je zó dat dat nummer komt en je alsnog een taart wint!

Er werden zeven rondes gespeeld, waarbij er per ronde over de 10 prijzen uitgingen.  Kans genoeg dus om een prijs te winnen zou je denken. En toch waren er bezoekers die niets hadden gewonnen. Voor hen was er nog een troost-plantje. Daarentegen gingen velen tevreden naar huis met een kaasplankje, wijnpakket met het logo van 150-jaar-kerk, popcornmaker, met een plantenbakje, handdoek, schoonheidspakket, Italiaans pakket of sfeerverlichting, teveel om op te noemen.

De vraag van de bezoekers: wanneer is het weer???

Opbellen
E-mail
Info