Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Morgen 29 maart 2019 grote dag voor de 150-jarige kerk

Na een jaar vol met activiteiten voor het hele dorp, is nu dan de dag gekomen dat 150 jaar geleden de kerk officieel in gebruik werd genomen. In nog geen jaar tijd een kerk neerzetten, zonder de moderne middelen die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben, is een knap staaltje werk!

Morgen is er een officieel programma van 10 tot 12 uur, waarbij het kinderkoor van IKC De Lente zal optreden, evenals ons eigen kerkkoor. Burgemeester Hoes zal ons met een bezoek vereren. Wilt u hierbij aanwezig zijn, zorg dan dat u op tijd bent, de aankomst van de burgemeester, de achter-achterkleinzoon van Heije en 'Jan Pieter Heije zelf' belooft  mooi te worden. Na het programma lopen we (indien mogelijk) naar het graf van Jan Pieter Heije, die zo'n belangrijke rol heeft gespeeld bij het realiseren van de kerk in Abbenes.

Tegen die tijd hebben we wel dorst en gaan we terug naar de kerk, waar drinken en andere lekkere dingen te verkrijgen zijn. Wilt u wat meer weten over de historie van Abbenes? De kerk is de hele middag nog open om de tentoonstelling en powerpoint-presentatie te bezichtigen.

P.S.: zo kwam de redactie er deze week pas achter dat de kerk gebouwd is op bogen.....
Opbellen
E-mail
Info