Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Voetbaljeugd SV Abbenes bezoekt wedstrijd vrouwen FC Twente

Zondag 16 oktober was de jeugd onder de 13 jaar van SV Abbenes met een viertal ouders/chauffeurs  tijdig present op het sportcomplex in Abbenes: klaar om naar de wedstrijd FC Twente - ADO Den Haag vrouwenvoetbal te gaan. Die werd helaas niet lekker dichtbij in Den Haag gespeeld, maar in Hengelo op sportpark Slangenbeek van voetbalvereniging ATC'65.  De Abbenesser jeugdspelers mochten die wedstrijd als ballenmeisjes en -jongens fungeren.

De stoet vertrok om 11.15 uur uit Abbenes. De reis liep voorspoedig en SV Abbenes werd door de leiding van Twente ontvangen. Om 14 uur werden de kinderen uitgenodigd in een kleedkamer waar zij instructies kregen en op welke posities zij moesten gaan staan rond het veld. De scheidsrechter kwam met de elftallen het veld oplopen en na de toss begon de wedstrijd.  ADO trapte af en langzamerhand nam Twente het infinitief en dat leverde in de 14e minuut een doelpunt van Twente op.


Diverse kansen van Twente werden niet benut. ADO nam het heft in handen en dat leverde spannende momenten op voor het doel van Twente. Een handsbal van een Twente verdedigster werd bestraft met een penalty. Maar gelukkig voor de supporters uit Abbenes  werd deze niet benut door ADO, want de bal werd naast geschoten. Hierna was het rust. De ballenmeisjes en -jongens kregen limonade en na een kwartier stonden zij weer langs de lijn. Twente ging gelijk in de aanval met goed gevolg: niet veel later viel de 2-0. ADO probeerde nog wat aan de stand te veranderen door diverse wissels. Maar nadat Twente de 3-0 had gemaakt, werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Na afloop van de wedstrijd werden diverse foto's gemaakt met de spelers en op het terras gingen de ballenmeisjes en -jongens nog op de foto met Renate. Er werd van Twente afscheid genomen waarna de ballenjongens en -meisjes onderweg nog werden getrakteerd op een McDonald's, jammie! Iedereen werd bedankt voor het rijden en rond de klok van 20 uur was iedereen weer thuis.

Gerrit Gravestein, bedankt dat je dit voor het team hebt georganiseerd!

Wil je ook bij SV Abbenes komen spelen?

De trainingstijden zien er als volgt uit voor het voetbalseizoen 2016-2017:                                     - maandagavond J013 (nieuwe benaming - voorheen D-junioren) 18.30 uur - 19.45 uur o.l.v. Bart Verdel en Rob Jansen                                                                                                                                                 - woensdagmiddag 14.30 uur - 15.00 uur Ukkie training o.l.v. Rob Jansen                                                   - woensdagmiddag J09 (voorheen de F-junioren) 15.00 uur - 16.00 uur o.l.v. Rob Smit en Rob Jansen - woensdagmiddag J011 (voorheen de E-junioren) 16.00 uur - 17.00 uur o.l.v. Rob Smit en Rob Jansen                                                                                                                                                                            - woensdagavond J013 (voorheen D-junioren) 18.30 uur - 19.45 uur o.l.v.Bart Verdel en Rob Jansen

of meld je aan via voetbal@svabbenes.nlMet dank aan Rob Jansen voor het verslag en Erika Jansen en Gerrit Gravestein voor de foto's.

Opbellen
E-mail
Info