Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Indisch Buffet Meer samen

De dames én heren van Meer Samen hebben op dinsdag 3 maart j.l. weer een heerlijk diner samengesteld. Al ruim van tevoren was via inschrijving het maximale aantal van 50 deelnemers  bereikt.

Die deelnemers bestaan niet slechts uit alleenstaanden, maar ook uit nieuwe dorpelingen die willen integreren of Abbenessers die gewoon voor de gezelligheid zijn aangeschoven. Dat vormt met elkaar een mooie mix en het leuke is dat hieruit dan ook nieuwe kennismakingen of contacten ontstaan.


Wat zijn de omstandigheden dan binnen 2 weken veranderd, met het corona virus had dit gezellige eetfestijn nu niet meer mogelijk geweest. Mazzel voor diegenen die van het Indisch Buffet hebben mogen genieten!


En genieten was het, wat was het weer fantastisch verzorgd!  Allemaal thuis gekookt, soms al 2 dagen in de weer geweest met grote pannen, daar de faciliteiten in het dorpshuis nu eenmaal niet toereikend zijn. Echt complimenten aan de koks!!!

Er werd een zeer uitgebreid buffet gepresenteerd: nasi, bami, sajoer bonen, gehaktballetjes met ketjapsaus, saté, omeletreepjes, gadogado, rendang en bijgerechten zoals kroepoek, augurk, gebakken uitjes, komkommer, diverse sausen, eigenlijk teveel om allemaal te benoemen. De gasten genoten dan ook van alle gerechten, gingen nog diverse keren terug naar de buffettafel, ondanks dat ze eigenlijk al voldoende hadden gegeten (o.a. de redactie) maar de verleiding niet konden weerstaan om toch nog wat te proeven.

Meer Samen heeft tot doel bewoners van Abbenes bij elkaar te brengen, meer voor elkaar te betekenen, ongeacht leeftijd of religie.  De leeftijd van de bezoekers aan dit Indische Buffet varieerde... van 2 jaar tot boven de pensioengerechtigde leeftijd, kortom: voor iedereen toegankelijk!

We hopen echt dat de faciliteiten in de keuken van het dorpshuis in de toekomst zullen verbeteren, waardoor dit soort fantastische etentjes of samen koken wat beter te realiseren zijn. Want wat is het voor de vrijwilligers op deze manier een tijdrovende aangelegenheid.

Hier enkele van de koks in beeld:Hartelijk dank aan alle koks: Jeannette en Cor Griffioen, Aaf Redeker, Lia Honcoop, Nico en Marlise, Jeanette  van Dommelen en  Erica van den Berg. We hopen dat ze hiermee door willen gaan, wellicht dat nog meer mensen zich hierbij aansluiten als de keuken in de het dorpshuis kan worden aangepast. Daar wordt hard aan gewerkt, hopelijk wordt het 'met elkaar eten' een vast terugkerend gebeuren in het dorpshuis van Abbenes !


Na afloop was er nog een heerlijk toetje, zoals altijd weer verzorgd door Lia Honkoop.

 

Opbellen
E-mail
Info