Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

IJsbaan nog niet schaats-proof, maar er wordt hard aan gewerkt!

Aan de ijsbaan in Abbenes wordt tot ´s avonds laat gewerkt door de ijsmeesters John, Arie en Hansie. De ijsmeesters Jan en Jimmy kunnen helaas niet helpen, dus moeten de heren het met zijn drieën doen. In de vrieskou met de forse oostenwind zijn de mannen bezig slangen uit te rollen, water op de baan te spuiten, witkalk te strooien, noem maar op.


Spelbreker bij dit alles is vreemd genoeg de zon: deze schijnt zo lekker overdag, dat het water te veel opwarmt, mede door de donkere asfaltlaag die de warmte absorbeert. Vandaar de witkalk. Met name het eerste stuk bij de ingang geeft problemen. En de berichten spreken al weer van dooi, dus wij hopen zó dat het lukt en dat er geschaatst kan worden! Dat zou een mooi vakantiecadeautje zijn!


We wachten met spanning totdat de ijsmeesters het verlossende woord spreken, eerder niet op de ijsbaan!!


Voor wie geen facebook heeft, hieronder een verslag van de werkzaamheden van slechts 1 dag.....


Goedemorgen allemaal.

Het was gisteren weer een drukke dag bij de ijsbaan voor Hans, Arie en John. Jan en Jimmy zijn verhinderd dus deze 3 mannen moesten de klus klaren.

Om 16.00 uur bij de baan aangekomen was het ijs op de kop van de baan (Het stuk tegen de JOP aan) toch weer ontdooid ondanks dat het de hele dag gevroren had. De zon welke de hele dag op het MFT staat in combinatie met het zwarte asfalt zorgt ervoor dat het steeds weer ontdooid. Waarschijnlijk kunnen we op dit stuk echt niet schaatsen deze week…

Vervolgens hebben we de putten opengezet om water onder de baan weg te laten lopen. Hierna alle slangen uitgelopen. Om 18.00 uur een hapje eten en om 19.00 uur weer bij de baan.

Eerst twee bakken met gemengde witkalk gemaakt en uitgestrooid op het gedeelte wat steeds ontdooid om de ondergrond wit te maken en hopelijk houdt dat een beetje de zon tegen op het asfalt. Hierna hebben we de baan met nevelspuiten weer onder water gezet.

Om 20.30 uur even een uurtje naar huis en om 21.30 uur weer bij de baan om voor de tweede keer de baan te nevelen. Tot 22.45 uur aan het nevelen geweest en hierna alle spullen weer opruimen. Om 23.30 uur weer thuis en slapen…

Vanochtend weer even een inspectie en het GAAT GOED !! Op het achterste gedeelte (2/3 van de ijsbaan) kan bijna zeker vanaf morgen geschaatst worden…Vanavond nemen we waarschijnlijk deze beslissing. Het probleem is dus het eerste gedeelte.

Het was vanochtend weer dicht maar daar kan nog niet op geschaatst worden en hoe ligt dat er vanmiddag er weer bij ?? Weer water ? Dan kan er definitief niet op dat stuk van de ijsbaan geschaatst worden maar we houden nog 2/3 over en daar moet het toch op gaan lukken !!?? We houden jullie op de hoogte !!

OEV Abbenes

Opbellen
E-mail
Info