Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

IJsbaan Abbenes vanmiddag geopend: de eerste in Haarlemmermeer?

Het is de ijsmeesters gelukt: vanmiddag om 14.00 uur werd de ijsbaan van Abbenes geopend. Wat een knap staaltje werk, héél veel werk, vooral héél koud werk, hebben ze met z'n vieren verricht!  

 


Denk bijvoorbeeld maar eens aan de slangen die je moet uitrollen en vooral ook weer inrollen: nog gevuld met water dat meteen bevriest, ijskoude koppelingen die je vast/los moet maken. Met zo'n koude slang staan sproeien. Met 'tig' gieters witkalk de onbevroren gedeeltes besproeien. En zo zijn er nog veel meer klussen die ze in de vrieskou hebben geklaard waar wij geen idee van hebben. U heeft al diverse verslagen erover kunnen lezen en we kunnen voor deze tomeloze inzet alleen maar heel veel respect hebben! Met voldoening op hun gezicht bekeken ze vanmiddag dan ook de schaatsende jeugd.

In Lisserbroek gaat de baan morgen open, in Nieuw Vennep is hij nog 'Gesloten' zoals op de website staat. Is de ijsbaan in Abbenes wederom als eerste open in Haarlemmermeer?.

Op 2/3 deel van de baan was het ijs goed genoeg om te schaatsen, een ander stuk werd nog geveegd en een derde gedeelte was niet begaanbaar voor de ijsliefhebbers en was afgezet met lint en takken. Maar geschaatst kon er worden!

Om 14.00 uur kwamen ondanks de koude vrieswind dan ook meteen de eerste kinderen met hun ouders om te schaatsen, zelfs uit Nieuw Vennep. Een bank voor het schaatsen wisselen, een muziekje, het stond allemaal klaar. Waar de een al lekker in de rondte schaatste, moest de ander het nog leren. De bezoekers wisselde gedurende de middag en aan het einde van de middag kwamen er nog meer kijkers.

Vanavond gingen de ijsmeesters wéér aan de slag om een nog groter deel schaats-proof te maken. En we hebben allemaal gevoeld hóe koud die wind vandaag was en vooral vanavond is!

Dus mannen: fantastisch wat jullie doen in het dorpsbelang, héél hartelijk dank!

Opbellen
E-mail
Info