Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Jeugdraad organiseerde leuke huttenbouw voor de jeugd van 4 t/m 14 jaar


Het getimmer en gezaag klonk je al van verre tegemoet langs de Hoofdweg: vrijdagmiddag en zaterdagmorgen kon er door de jeugd van 4 t/m 14 jaar weer naar hartelust gebouwd worden aan een zelf ontworpen hut. Op het plein voor het Praatpunt lag een ruime voorraad hout klaar. Sommige kinderen  werkten met elkaar, anderen deden het liever alleen. Ieder op zijn eigen wijze.

Er zijn door de kinderen hutten in allerlei soorten en maten gemaakt: groot, klein, laag, hoog, noem maar op. Werd er bij de hut van een club meisjes veel aandacht besteed aan de versiering, zoals een gordijntje of een gezellig blaadje, jongens hadden weer een smoothie- en koekjesbar bedacht. Alles onder toeziend oog van het bestuur van de Jeugdraad.

Vrijdagavond mochten de kinderen blijven eten en tot acht uur nog aan hun hut werken. De volgende morgen kon je vóór negen uur al weer het getimmer horen. Hier en daar werden de kinderen geassisteerd door een vader, moeder of opa.

Aangezien het toch wel heel vermoeiend voor de kinderen was, werd de prijsuitreiking iets vervroegd. De uitslag werd bepaald door de kinderen zelf: zij mochten allemaal 2x stemmen, waarvan één keer op zichzelf. De hut van Tim, Eef, Montana, Jari, Sem en Hidde won de eerste prijs. Zij kregen een mooie medaille en oorkonde. Voor de bouwers van de 2de en 3de prijs was er ook een oorkonde. Natuurlijk was er voor alle kinderen na afloop een zakje chips.

Daarna was het de beurt aan de wat groteren van de Jeugdraad: die mochten de hutten opruimen en hadden zeker net zoveel pret als de jonge kinderen met bouwen, alleen ging dit véél sneller!

Opbellen
E-mail
Info