Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Huldiging Europees kampioen Renate Jansen mooi feest!

Klein dorp of niet: als er uit je midden een Europees kampioen voortkomt, dan móet daar wat mee worden gedaan. Dat vond initiatiefnemer John van den Berg ook en tezamen met  SV Abbenes, de Jeugdraad en de OEV werd er een huldiging georganiseerd voor Renate Jansen, Europees kampioen voetbal Women's Euro 2017.Aan de oproep tot versieren werd veel gehoor gegeven. Ondanks dat er best veel mensen op vakantie waren, die veelal enorm baalden dat ze deze huldiging moesten missen, hing bijna overal de vlag uit. En was het dorp met oranje vlaggetjes versierd. Iedereen hartelijk dank daarvoor! In het bijzonder moeten we wel even Erik en Rik van den Berg noemen, die geheel Hoofdweg Westzijde met oranje vlaggetjes hebben vol gehangen en niet onbelangrijk: óók weer weggehaald! Het stond heel feestelijk en dat was nou net de bedoeling.

Zondag 13 (!) augustus werd Renate thuis opgehaald met een auto van Dick van't Riet, bestickerd met rugnummer 13 en naam van Renate, hoe leuk! De start van de rondtour was bij het Praatpunt, waar zich al Oranje supporters hadden verzameld. Twee Abbenesser jeugdvoetballers Milan en Maartje mochten meerijden in de auto met hun idool, dat vonden ze uiteraard geweldig!

Ook de pers was aanwezig: TV Noordholland, het Haarlems Dagblad, Witte Weekblad en Properpictures. De optocht reed door het dorp, begeleid door een muziekwagen en met Jan van der Maden als gangmaker. Er werd dan ook luidkeels meegezongen en gedanst achter de auto. Steeds meer mensen sloten aan en onderweg werd Renate nog geïnterviewd.

Aangekomen bij de voetbalkantine van SV Abbenes, waar Jan van der Maden had gezorgd dat het terrein netjes was, werd een erehaag gevormd en de yell 'Wij zijn kampioen' werd getransformeerd naar 'Zij is kampioen'.

Binnen in de kantine was het volle bak. Na het officiële gedeelte, een toespraak door de voorzitters van zowel de OEV als SV Abbenes en het aanbieden van een cadeau, hield Renate ook nog een speech. Hierin bedankte zij de organisatie voor de huldiging in Abbenes, de enorme steun van haar familie, de fans voor de support en het meeleven tijdens dit kampioenschap. Renate: 'Ik ben trots een Abbenesser te zijn'!

Na het officiële gedeelte kon eindelijk het feliciteren, uitdelen van handtekeningen en het maken van foto's beginnen. Met eindeloos geduld toonde Renate haar medaille, deelde ze handtekeningen uit en ging ze zo ongeveer met iedereen op de foto.Het vrouwenvoetbal heeft wel wat teweeg gebracht in Nederland. Tijdens de rondtour van Renate door Abbenes vertelden mensen dat ze anders nooit voetbal keken, maar wél alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen hebben gezien. Renate vertelde dat het Nederlandse team het vrouwenvoetbal op de kaart wilde zetten. Die missie is dus prima geslaagd! En dat ze Europees kampioen zouden worden, daarvan hebben ze van tevoren wel stiekem gedroomd, maar de kans werd toch niet heel reëel geacht. Maar dit Oranje vrouwenteam dat heel hecht was,  heeft mede door de steun van de fans én uiteraard hun eigen kwaliteit en vechtlust, dat toch maar mooi bereikt! Met Renate Jansen!

Opbellen
E-mail
Info