Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Oranje Europese kampioenen groots gehuldigd in Utrecht

Abbenes.net kon niet naar de finale, dus dan maar naar de huldiging van Oranje met Renate Jansen. Met veel Oranjefans liepen we langs de Dom, die twee oranje vlaggen in top had, richting het Park Lepelenburg in Utrecht.

Helemaal goed voorbereid op de huldiging van de Oranje Leeuwinnen waren ze in Utrecht niet en zéker niet op zo'n grote toeloop van Oranjefans uit het hele land. Zo ging het terrein een half uur later open dan gepland en liepen de straten bij Park Lepelenburg in Utrecht snel vol met Oranjefans. Maar iedereen stond gewoon te wachten, af en toe werd er een lied ingezet en uiteindelijk konden de bezoekers het veld op stromen. En dat veld liep héél snel vol, volgens zeggen konden lang niet alle mensen op het veld. Velen begaven zich dan ook naar de route waar de boot met de Europese kampioenen zou langs komen. Met volle bermen langs het water was dat al een heel warm welkom voor de vrouwen.Op het veld zat de stemming er meteen goed in. Cameraploegen en fotografen stonden in de aanslag. Eerst werd het publiek vermaakt en opgewarmd door diverse artiesten,  waarbij vaak uitbundig werd meegezongen en gesprongen. Op een groot videoscherm konden we de boot met de Oranjevrouwen volgen. Langzamerhand kwamen ze dichterbij, aan de helikopter konden we ongeveer wel zien hoever ze nog verwijderd waren van het veld.Hartstikke gezellig met de DJ en  Nielson, die een groot Oranjefan blijkt te zijn, maar iedereen kwam toch echt voor de winnaars. Toen de boot dan ook dichtbij was, begonnen  ruim 12.000 mensen te zingen 'We are the champions', 'Holland' en 'Wij zijn kampioen', om kippenvel van te krijgen. En toen de dames verschenen, barstte het gejuich helemaal los. Wij juichten uiteraard het hardst bij nummer 13 Renate Jansen! Waren de Leeuwinnen al onder de indruk van de vele mensen langs de vaarroute, het aanschouwen van die uitzinnige, hossende oranje menigte moet helemaal een onuitwisbare indruk op ze hebben gemaakt!Beide aanvoersters kwamen met de beker binnen en bedankten het publiek.

Met dank aan Willy Kroom voor onderstaande foto's:


De speelsters, begeleiders en staf feestten gezellig mee daar op het podium. Een toespraak houden viel niet mee, want de menigte begon steeds weer te zingen. Nadat het team weer was vertrokken, stroomde het veld snel leeg, de internationale artieste die nog kwam optreden ten spijt. Wederom oranje straten in Utrecht met nog steeds zingende mensen. Wat een fantastische, maar zéér welverdiende huldiging voor onze Oranje Leeuwinnen!


Voor een korte filmimpressie, klik hier

Opbellen
E-mail
Info