Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Oranje Evenementen Vereniging Abbenes organiseerde Hemelvaart Quiz.


De deelname en het enthousiasme tijdens de Koningsdag (Woningsdag) Quiz was zo groot dat OEV Abbenes heeft besloten om tijdens deze lock down situatie nogmaals een quiz te organiseren. Er moest alleen nog een gunstige dag gekozen worden en dat werd dus Hemelvaartsdag omdat iedereen dan vrij is en de meeste ook nog de dag erna. Het werd dus een Online Hemelvaartsdag Quiz.

Jimmy, Jeremy, Erica en John van den Berg en Hans Bezemer gingen aan de slag om thema's te bedenken en daarbij vragen verzinnen. Ook moet het een leuke presentatie worden dus op zoek naar foto's en leuke video's. Nadat dit allemaal bij elkaar gezocht was ging Jimmy aan de slag om er een mooie power point van te maken zodat alles goed op ons online stream kanaal in beeld kon worden gebracht.

Om 19.30 uur was het dan zover en zijn wij natuurlijk nieuwsgierig hoeveel teams er mee doen want  als organisatie hoop je na al het werk en tijd wat erin gestoken is dat er toch wel veel animo voor is. Een aantal teams hadden zich al aangemeld en lieten ook weten dat ze een donatie wilden doen, want hoewel deelname gratis is vroegen we toch of deelnemers vrijwillig een donatie wilden doen omdat er verder geen inkomsten zijn voor OEV Abbenes nu alles "op slot zit".

Na de eerste ronde "wie is het" stroomden de antwoordbladen binnen en konden we dus zien dat er 19 teams mee deden aan de quiz wat natuurlijk weer een mooi aantal is !! Drie teams minder dan de Koningsdag Quiz maar wel leuk dat er weer veel teams zijn want het was ook nog een mooi weer op Hemelvaartsdag dus dan kon ook nog weleens een oorzaak zijn van iets minder deelnemers. Maar sommige teams zaten lekker buiten in de tuin.

Hier enkele foto's welke we van de deelnemers ontvingen :De eerste ronde WIE IS HET, was een lastige ronde.  Er waren teams welke alle vragen fout hadden in deze ronde en dus 0 punten scoorden in plaats van de 10 punten welke in elke ronde te verdienen waren. 

De tweede ronde was RECLAME met leuke filmpjes en iets makkelijker dan de vorige ronde want een aantal teams scoorden 7 punten en alle teams hadden wel reclames goed dus niemand 0 punten.

Verdere rondes waren TAAL, FRAGMENTEN, TOPOGRAFIE, FILMS & SERIES, 50/50 en MUZIEK.

Met name scoorden de teams veel punten bij 50/50 omdat er gekozen moest worden uit 2 antwoorden dus een beetje goed gokken leverde veel punten op. Echter bij de ronde topografie en films & series waren er teams met 10 punten. 

Na 8 rondes waarbij men dus 80 punten kon verdienen was de top 3 :


1: Team Trio Penotti met 56 punten
2: Team Van den Berg - 1667 met 52 punten
3: Team Highroom met 49 punten


Het gemiddelde van de avond was 36 punten en dat was lager dan de vorige quiz en uit deze cijfers blijkt dan ook dat deze quiz lastiger was dan de vorige.

Team Highroom 3e.


Ondertussen bleven de donaties van de teams binnenstromen wat we natuurlijk heel erg waarderen. We hebben er heel veel tijd ingestoken en de deelnemers hebben als het goed is een leuke avond gehad. Een leuke avond "uit"  met een drankje en een hapje kost ook geld en dat is nu bespaard gebleven.

De teller van de donaties staat op dit moment op : EURO 165,00 !! 
Nogmaals hartelijk dank aan iedereen welke een donatie hebben gedaan.

Wel leuk dat er ook teams van buiten Abbenes meededen en we ook daar een donatie van mochten ontvangen ! 


Het volgende online evenement is de bingo op vrijdag 29 mei. Aanvang 19:30 uur. De kaartverkoop is al bezig.

Kaarten bestellen ?? Stuur een e-mail bericht naar oev@abbenes.net !
Opbellen
E-mail
Info