Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Halloween 2019 in Abbenes na 16 jaar nog steeds verrassend, creatief én soms best eng!

Allereerst excuus voor de late berichtgeving van dit wederom fantastische Halloweenfeest! Het foto- en filmmateriaal heeft gezien de bijzondere omstandigheden nogal wat nabewerking nodig. Maar het enthousiasme van de redactie is er niet minder om! We zijn op onze rondgang door het dorp toch weer zó verrast: veel creatieve posten gepasseerd, leuke versieringen gezien, originele ideeën ervaren, mensen die hun prive terrein en zelfs hun huis ter beschikking stelden, gezinnen die zich gezamenlijk inzetten om een passende act neer te zetten, het wordt moeilijk zo niet onmogelijk om dat hier over te brengen. Je moet het ervaren hebben!De eerste post was natuurlijk in dorpshuis Het Praatpunt, waar de boze Koningin op onnavolgbare wijze vertelde dat de kinderen Sneeuwwitje, de 7 dwergen. het kamermeisje en de jager moesten zoeken. Vooral de verblijfplaats van Sneeuwwitje wilde ze heel graag weten.

De kinderen gingen op pad en vonden bij de eerste post bij de kerk als eerste de dwerg Grumpy. Daarvoor moesten ze wel de nodige zombies, die waren in ruime getale aanwezig, en enge figuren trotseren, dat was best schrikken en meteen een goed begin van de tocht!


Langs de Hoofdweg, door het smalle paadje werden de kinderen opgewacht door een lieve poes, die de bezoekers naar het huisje van Hans en Grietje leidde. De tweede post. Hans had zich van de boze heks ontdaan en zijn buik helemaal rond gegeten. De kinderen mochten een ballon doorprikken waar heerlijke snoepjes in zaten voor de hele groep.Verder lopend kwamen de kinderen een straatmuzikant tegen, die hen in liedvorm adviseerde welke route ze het beste konden nemen. Door het kamermeisje werden de kinderen zeer professioneel de grot binnen geleid waar zij verbleef en waar uiteindelijk de boze heks voor een spiegel verscheen, maar waar óók een slapend dwergje ineens tevoorschijn kwam.
De volgende post was in een luguber schuurtje, waar een arm dwergje onder de nodige dwang snotsoep zat te maken. Hij bood de bezoekende kindergroepen een lepel soep aan, maar dat hoefden ze nu net weer niet. Niet? Dan schoot de dwerg maar een klodder van de heerlijke soep richting kinderen en begeleiders....dat leidde tot het nodige afgrijzen, want zij  moesten vervolgens even de snot wegpoetsen....De tocht werd vervolgd...naar de twee waarzegsters, die zussen waren, in een mooi versierde kamer. Die dachten te kunnen vertellen waar de dwergen te vinden zouden zijn, er werd diep in de kristallen bol gekeken en de waarzegster kon daar zelfs de namen van de kinderen in zien! De kinderen moesten memorie spelen waarbij ze de dwergen moesten omdraaien die ze nog zouden gaan vinden. De kinderen deden hier maar wat graag aan mee.
Post nummer vijf: een spook stond de groepen op te wachten en wees hen de weg door de poort naar achter in de tuin. Daar stond een zeer realistische heks, die notabene een kúsje van de kinderen wilde! Dan hoefden ze niet verder te zoeken naar Sneeuwwitje.... Hier de close-up van de heks en u kunt zich voorstellen dat de kinderen dat écht niet gingen doen!De route was nog niet ten einde. Halverwege werd er een glaasje fris geschonken voordat de kinderen het donkere bos in moesten. Daar troffen ze Roodkapje, die vertelde dat het wel heel gevaarlijk was in het bos. Ze waarschuwde niet voor niets, want na enkele meters kwam de boze wolf al grommend tevoorschijn. Gelukkig kwamen daar twee van de zeven dwergen met hun lamp tevoorschijn, zo'n grappig gezicht! Verder slingerend door het donkere bos waar de volgende sprookjesfiguren uit Frozen hen al stonden op te wachten. De eenhoorn legde uit dat er naar 10 sneeuwballen (niet de gele, die waren gevaarlijke!) moest worden gezocht om de dwerg te bevrijden. Dat lukte en er kwam wel een heel erg klein schattig dwergje tevoorschijn! Sommige kinderen waren toch wel heel blij dat ze het bos weer uit konden!Vervolgens door het poort achter de huizen door, waar mooie zelfgemaakte lampionnen (melkpak met lichtje) je de weg wezen naar het jagershuis. De jager was gevonden! Hij had wel een gevaarlijk geweer, waarmee hij nog op een eenzaam meisje boven voor het raam schoot. De kinderen of begeleiders mocht nog boogschieten en daarna werden we door de keuken en de gang, waar het plafond met de prachtige zwevende kaarsen uit Harry Potter was versierd, naar de straat geleid.
En toen de laatste post....daar was een hele rails gemaakt! De bezoekers moesten in het karretje gaan zitten en werden dan voortgetrokken door een smalle gang, waar allerlei enge geluiden en stoom van de zijkant kwamen, zoals je vroeger ook een spookhuis op de kermis had. Echt knap bedacht en gemaakt. Aan het einde werden de bezoekers naar een tuin geleid en ja hoor: daar lag SNEEUWWITJE  te slapen. We hebben ons laten vertellen dat weinig kinderen haar wakker wilden kussen, maar de cameraman wilde dat wel!Aan de foto's en het verslag van de volwassenenroute wordt gewerkt! En natuurlijk alle vrijwilligers: heel erg bedankt voor jullie geweldige ideeën en de leuke uitvoeringen!

Hier is de link naar de foto's van de kindertocht : KLIK HIER !!

De aftermovie video is volgende week gereed. Na 19 november 2019.

Indien u foto's wilt ontvangen, stuur een mail naar info@abbenes.netOpbellen
E-mail
Info