Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Grandioze Halloween in Griezelnes

Griezelnes is weer gewoon Abbenes, alsof er niets is gebeurd voor wie niet beter weet. Maar zaterdagavond, brrrrr, zag het er heel anders uit: er werd Halloween gevierd in Abbenes, Griezelnes voor de gelegenheid, en hoe! Voor de 13 de keer is er weer een hele happening van gemaakt.

Halloween in Abbenes is populair. Met twee zeer uitgebreide routes, eentje voor kinderen en eentje voor volwassenen. In mum van tijd waren beide routes uitverkocht. De deelnemers kwamen niet alleen uit eigen dorp, maar o.a. ook uit Nieuw Vennep, Hoofddorp en Roelofarendsveen. Maar zo’n feest valt of staat met de vrijwilligers. Ruim 80 (!) vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat 280 deelnemers  van de routes zaterdagavond een prachtige maar ook enge avond hadden. Velen droegen een steentje bij: van het bedenken van het thema, het uitzetten van de route (meer dan 10km lint), het regelen van de inschrijvingen, de creatieve invulling en uitvoering  van de ‘posten’, de versieringen door bewoners  langs de route,  de catering, het was in één woord grandioos!

 

De kinderen kregen op een geheel overdekte brug een fimprojectie van een landend ruimteschip. Toen het schip weer wilde opstijgen, waren de aliëns er helaas vandoor gegaan naar diverse landen van de wereld. Aan de kinderen om de aliëns te vinden en te raden in welk land zij zaten. Zij kregen een button met 'Special Halloween Investigation Team'. Maar de aliëns wilden eigenlijk niet meer terug! 

Zo troffen de kinderen een aliënbestrijder in Mexico, een leuke attentie bij De Tonne/Babino kinderopvang, twee geisha’s (waarvan één met afgebonden voetjes…..) in Japan, een Franse dame in Parijs die haar hondje Fifi kwijt was, dus mochten de kinderen de hondenbrokjes wel opeten (voor wie dat aandurfde dan, haha!).  Daarna liep de tocht langs een plein met vuurkorven, twee enge figuranten  en een geheimzinnige rook, gerealiseerd door buurtbewoners. Toen werd het pas echt eng, want de route liep verder door het bos en daar was het pas echt donker.  Over het hele stuk waren versieringen aangebracht, pfff wat een werk. Halverwege trof men de Oostenrijkse Lederhosen waar je kon spijkerslaan. Over het voetbalveld liep een prachtig met lichtjes gemarkeerd pad naar de Braziliaanse voetballer en de Italiaanse pizzakoerier.

De mensen kwamen op plaatsen in Abbenes waar ze nog nooit waren geweest. Wederom een leuke geste van een bewoner: een mandarijntje voor de kinderen. En daar stond om de hoek het vrijheidsbeeld van New York. Achterom over de sloot, door het land naar post nummer 9: twee Egyptische mummies en Cleopatra.  Als laatste post stond op het kerkplein de Big Ben van Londen, maar zoals het op Halloween hoort, spookte deze klok!  En de kerkklok stond zelfs ook op Engelse tijd…. 

Ondertussen was de volwassenroute al begonnen,  het echte griezelwerk. Vrijdagsavonds en vanaf zaterdag  ’s morgens acht uur (en ook al in de week ervoor) zijn de vrijwilligers bezig geweest  hun acts op te bouwen. Want ware acts waren het,  met alle griezel ingrediënten die je maar kunt bedenken: hele bouwwerken als ingerichte ruimtes waar je doorheen moest, bruggen waar je bijna vanaf viel van de schrik,  bovenin of tussen de bomen opgestelde spoken, bloederige types of enge geesten, of juist die stille types in het zwart, een kettingzaag, van alle kanten kwam het gevaar.  En maar lopen in het pikkedonker tussen de takken door, waar dan ook weer allemaal schimmige zwarte  figuren je lastig vielen. Je moet het meegemaakt hebben om te weten hoe donker en griezelig het was. Sommigen beginnen er niet eens aan en ook nu waren  er weer een paar deelnemers  die het teveel werd en halverwege afhaakten. Er is een prachtige Halloween route neergezet door al die vrijwilligers!

Na afloop kwamen de meeste avond-vrijwilligers naar het Praatpunt voor een hapje en een drankje na een lange dag in het bos. En zelfs toen waren ze niet te beroerd om te helpen opruimen, klasse hoor!

 

 Voor meer foto's en de video :

Van de kinderroute, klik hier

Voor de volwassenroute, klik hier

Voor de videobeelden : Klik hier.

Wil je een foto in hoge resolutie, stuur een mailtje naar abbenes.net.

 

 

Opbellen
E-mail
Info