Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Abbenes organiseerde voor de 12de keer Halloween .

en HOE !!!!


Het  Abbenesser Halloween is inmiddels in de wijde omgeving bekend, dus binnen ruim een week na publicatie waren beide routes, zeker na artikelen in de regionale kranten, zowel voor de kinderen tot 9 jaar als bóven 9 jaar, compleet volgeboekt.  De trouwe ‘klanten’ weten dat en zijn er als de kippen bij, maar helaas moet je altijd mensen teleurstellen. De organisatie van zo’n avond vergt veel  voorbereiding,  tijd en energie, werk dat verzet wordt door vele, vele vrijwilligers!

 

Het thema van 2015 was:  ’de Rattenvanger van Abbenes’. De route voor de jongsten liep door Abbenes Oost. De kinderen, vergezeld door ouders, opa’s en oma’s,  kwamen onderweg door het dorp en bos diverse posten tegen, waarbij zij het beroep van betreffende persoon moesten raden. Zij ontvingen daarvoor een zilverstuk, dat aan het einde bij de rattenvanger moesten worden ingeleverd om de kinderen van Abbenes vrij te kopen. 15 Groepen hadden zich ingeschreven met in totaal 161 lopers. De vrijwilligers hadden ook nu weer zulke originele acts bedacht, het was met recht een feestje deze route te lopen! 
Om 18.00 uur vertrok het eerste groepje. Voordat zij  op pad gingen, werden ze door een verstrooide professor met zijn assistent in een tijdmachine gezet. 
Daar kregen ze een introductie  filmpje te zien over wat onderweg de bedoeling was en belandden met de tijdmachine in het jaar 1834.   


    

 Met een routekaart ging het stel vol goede moed op weg.  De te raden beroepen  waren:  waarzegster, smid, schoorsteenveger, kapper, schoenmaker, zwerver, slager, non, verpleegster, begrafenisondernemer, huisvrouw, tuinman, hoefsmid en uiteindelijk de rattenvanger. Onderweg kregen de kinderen ook nog drinken en snoep. De beroepen werden levendig uitgebeeld door de vrijwilligers;  de schmink en kostuums waren mooi, kunstig en origineel.  Er werd gebruik gemaakt van echte paarden, beeld & geluidseffecten en geweldige figuranten. De meeste kinderen genoten van de griezeltocht, hoewel het voor sommige kinderen toch iets te heftig was en zij hun toevlucht  bij pap of mam zochten.
Om 19.30 begon de eerste groep van de tocht voor de groteren.  Aan deze tocht deden 24 groepen mee met totaal 148 lopers,  zodat het totaal aantal deelnemers van Halloween Abbenes 2015 op 309 kwam te staan. Beide tochten waren dus méér dan volgeboekt!
De oudere groepen werden met een busje naar het bos achter Abbenes gebracht om daar de griezeltocht te volbrengen. Het lopen van de route duurde  meer dan een uur en daar barstte het van de  enge figuranten en obstakels. Wat hadden al deze vrijwilligers weer geweldig hun best gedaan!!!  Ook hier beeld en geluidseffecten, bewegingssensoren waarbij felle alarmbellen gingen loeien,   lichteffecten waardoor de deelnemers hun oriëntatie kwijt waren oftewel  niets meer zagen in donker. Natuurlijk ontbrak de kettingzaag niet, waren er kuilen waar poppen of engerds  uitschoten, rookmachines, stroomdraadjes met  lichte schokken, bruggen die óf plots naar beneden zakten of zó wiebelig en glibberig waren…..  Extra dimensie was  het bos, vaak pikkedonker met een ruig en onbetrouwbaar pad.


Maar het engst waren toch wel de figuranten, die er  angstaanjagend uitzagen door outfit en schmink en onverwacht de lopers belaagden. Het gegil was door het hele bos te horen, daarmee hadden de griezels wel eer van hun werk!!!  Ook op deze route haakten sommige deelnemers af, te bang om verder te gaan. De grote meerderheid heeft de route echter uitgelopen en genoten van deze geweldige Halloweenavond in Abbenes.

Complimenten aan de bewoners langs de route. Zij hadden gehoor gegeven aan het verzoek hun tuin op Halloweenachtige wijze te versieren. De Halloween attributen en brandende vuurkorven brachten de lopers helemaal in de stemming, bedankt!

De vele vrijwilligers keerden na een lange en intensieve  dag terug naar dorpshuis Het Praatpunt en genoten nog na onder het genot van een hapje en een drankje, ook weer verzorgd door….. u  raadt het al: vrijwilligers. Daar wisselde iedereen geweldige leuke  ervaringen  uit over wat ze hadden meegemaakt tijdens deze super avond. De organisatie kijkt, mede ook door het fantastische weer, met een zeer goed gevoel terug op Halloween 2015!


                   Deze schoenmaker schrok zich een hoedje van de 'illegale' figurant

                                                            die achter hem stond!!!


                       Vreemd genoeg wilde niemand een koeienoog proeven bij de slager!!Voor nog veel meer foto's, zie onderstaande links:

http://www.abbenes.eu/halloween2015/index.htm

http://www.abbenes.eu/halloween20151/index.htm

 

Opbellen
E-mail
Info