Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


De Hoofddorpse Luchtvaart Club organiseerde weer het jaarlijks festijn:            de 'Flightline' 2023

Dit is een modelvliegweekend, waarbij leden van de club met hun eigen modelvliegtuigen het luchtruim kunnen kiezen maar ook bijzondere vliegers uit Nederland, Duitsland en België zijn uitgenodigd op basis van een speciaal model, techniek of vanwege hun vaardigheden. Met dank aan buurman Roos waar de gasten gedurende het weekend op het gras mochten kamperen.

De Hoofddorpse Luchtvaart Club heeft zelf overigens ook als lid Derek die Nederlandse kampioen is in onder andere de F3A klasse. Hij vloog niet alleen met zijn eigen KLM Boeing dit weekend maar ook met vliegtuigen van andere leden.

Het heet dan wel De Hoofddorpse Luchtvaart Club, maar die heeft nu toch echt zijn thuis in Abbenes gevonden! Een fantastisch veld waar menig vereniging van modelvliegers jaloers op is, een ideale omgeving, sinds kort ook een vernieuwd toegangspad, dat op spectaculaire  en uiteraard met een vliegbeweging (een model vrachtwagen die kon vliegen) werd geopend.

Kortom een prima locatie voor een modelvliegclub. Maar daar is door bestuur en vrijwilligers dan ook hard aan gewerkt de afgelopen jaren en met succes. Het ziet er heel goed uit en het belangrijkste is: een prima modelvlieglocatie! Menig een kwam een kijkje nemen, van jong tot oud, van eigenaar van een vliegtuig tot collega tot belangstellende.

En het motto van deze vliegclub is: de jeugd heeft de toekomst! Zo werd er een vliegtuig verloot onder de aanwezigen en de gelukkige was een zeventienjarige die nog maar pas zijn brevet had gehaald. Hoe mooi is dat?


Het weer kon echt niet beter dit 3-daagse evenement van vrijdag 16 t/m 18 juni: zon, weinig wind, ideale omstandigheden. Zondag begon het later op de middag wat te dreigen en met al die elektronica worden de eigenaren van de modelvliegtuigen dan toch wat zenuwachtig, maar het bleef droog en er kan door de organisatie terug worden gekeken op een fantastisch weekend.

Zoveel verschillende modelvliegtuigen, allemaal even mooi... de een deed er kunsten mee, andere zoals WOII vliegtuigen vlogen met elkaar in formatie, heel knap om alle vliegbewegingen op elkaar af te stemmen en geen botsingen te veroorzaken.

Een prachtige grote Dakota met een spanwijdte van bijna 3 meter, vliegtuigen waar je de piloten in ziet zitten en die blijkbaar ook nog kunnen vliegen....en heel knap een vliegtuig waar maar één wiel uit de wielbak kwam om te landen en waarbij toch het vliegtuig keurig aan de grond werd gezet wat een terecht applaus opleverde van de toeschouwers.

Ook was daar de wit-groene straaljet waar iedereen zoveel van verwachtte maar die de start afbrak omdat de vlieger het niet vertrouwde. En terecht, het is een enorm duur vliegtuig en gaat tegen de 300 km per uur! Na enig technisch onderhoud, er zat lucht in de tank, werd er met dit vliegtuig een prachtige show gegeven.

A.s. zaterdag wordt op het vliegveld van Abbenes de Dutch Dawn Patrol gehouden. De Dutch Dawn Patrol  is een evenement voor liefhebbers van vliegtuigen uit de periode 1914 t/m 1918 WW1 en pre WW1.

Je moet daarvoor wél vroeg je bed uit! De Dawn Patrol -de naam zegt het eigenlijk al- vloog vroeger 's morgens om 6 uur uit om de omgeving te verkennen en pas ná deze verkenningsvlucht mocht er worden ontbeten. Zo ook zaterdagmorgen: eerst vliegen, dan met elkaar eten. Voor wie de moeite wil nemen: de beelden zijn prachtig zo op de vroege morgen, zeker met dit speciale type vliegtuigen! Maar de hele dag zijn die prachtige oude type vliegtuigen -zo natuurgetrouw nagebouwd tot in detail- te bewonderen, zowel op de grond als in de lucht!

Voor meer foto's van Abbenes.net, zie hier

En voor foto's van de site van

De-HLC klik hier


 Opbellen
E-mail
Info