Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Organisatie Hoofddorpse Luchtvaart Club zeer tevreden over Flightline 2022

In het weekend van 18 en 19 juni organiseerde de Hoofddorpse Luchtvaart Club een zgn. Flightline. Dit is een modelvliegweekend, waarbij vliegers uit andere delen van Nederland zijn uitgenodigd met speciale modellen of vanwege hun vaardigheden, maar het weekend is ook toegankelijk voor leden die hun model willen laten zien of zelf willen vliegen. De Hoofddorpse Luchtvaart Club heeft zelf overigens ook de nodige vakkundigheid in huis met de Nederlandse kampioen in onder andere de F3A klasse.

Vrijdag

Op vrijdag was het nog een beetje invliegen. Bij zo´n evenement staat of valt het met het weer. Vrijdag waaide het nog een beetje hard, maar iedereen had zijn hoop op zaterdag gevestigd waarbij de wind uit een andere hoek zou komen. Maar ook op vrijdag was er al genoeg moois te zien zoals een Boeing 747 die pas de week ervoor zijn eerste vlucht had gemaakt, de vlucht is gepubliceerd is op YouTube .

Zaterdag

De volgende dag was het strálend weer, minder wind én uit de goede hoek, lekker druk en heel veel prachtige vliegtuigen. Dat varieerde van type dubbeldekker tot straaljager (300 km p/uur), turbinejet tot helicopter, stuntvliegtuigen, van alles wat. En zo knap (na)gemaakt ook.

Een helicopter waar wel heel bijzondere passagiers in zaten, drie barbies , vliegtuigen uit Top Gun, ook op de grond al een lust voor het oog.  Vaak werd er met meerdere vliegtuigen gevlogen, wat het nog spectaculairder maakte. Het werd een gevarieerde en prachtige demonstratie.
Zondag

De verwachtingen voor de laatste dag waren wat aan de onstuimige kant en het zou gaan regenen, dus het was de vraag of de zondag ook benut kon worden voor deze Flightline. Maar zondags mocht het dan licht bewolkt zijn, er was weinig wind en het was droog, dus het was príma vliegweer! Voor foto's van alle vliegtuigen, zie hier het resultaat op de website van de Hoofddorpse Luchtvaart Club.
Opbellen
E-mail
Info