Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Een dikke pluim voor Flightline Hoofddorpse Luchtvaart Club!

Na maanden van voorbereiden, het uitnodigen van speciale en graag spectaculaire vliegtuigen uit binnen- en buitenland, was het dan zover: de Flightline in het weekend van 15 en 16 juni op het veld in Abbenes.

Er waren zéér veel verschillende soorten modellen te bewonderen zoals stuntvliegtuigen, turbinejets, warbirds en helikopters. Gezien de geparkeerde caravans en campers kon je wel concluderen dat de deelnemers van ver kwamen.

Het was genieten voor de bezoekers, jong en oud was door de vliegtuigen gefascineerd, of je nu erg van de techniek bent of niet, het was een prachtig gezicht. er werden dan ook veel opnames gemaakt. Voor de kinderen was er ook nog een snoepdropping.

Maar niet alleen mensen vinden modelvliegen leuk....

Zelf heeft de Hoofddorpse Luchtvaart Club ook goede vliegers in huis. Zo gaf de Nederlands kampioen kunstvluchtvliegen een prachtige demonstratie van allerlei stunts in de lucht met een turbinejet. Na afloop werd de behaalde snelheid gemeten: 303 km p/uur !


Of wat te denken van de demonstratie van de helicopter.....het zal wel een verkeerde uitdrukking zijn, maar het leek wel of de helicopter een dansje maakte in de lucht, een unieke en uitermate kundige vlucht.


Zaterdagmorgen regende het helaas heel veel, maar 's middags werd het gelukkig droog. Zondagmorgen af en toe een miezerig regentje, maar voor de toeschouwers was een overdekt terras gemaakt, zodat die droog stonden. De Flightline is zeer goed bezocht, de auto's stonden op een gegeven moment helemaal tot vooraan de weg. Er was volop catering aanwezig, je kon er uren vertoeven, wat velen dan ook deden.

Voor foto's van alle vliegtuigen: zie de site van de HLC


Opbellen
E-mail
Info