Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Weer evenement voor Abbenessers in 150-jarige kerk: een filmavond

Geen luie stoelen zoals in de bioscoop, dat niet, maar verder deed de kerk uitstekend dienst als bioscoop op zaterdagavond 9 februari.De organisatie had een groot scherm gehuurd, waardoor iedereen in de kerk goed zicht op de film had en de ondertiteling ook achter in de kerk leesbaar was.

Om half 8 meldden de eerste bezoekers zich al, om eerst even een kopje koffie of thee te nuttigen. Daarbij waren allerlei lekkernijen te verkrijgen zoals ook in de bioscoop: popcorn, diverse koeken, zakjes chipjes etc. De bezoekers installeerden zich op hun plaatsen, ongeveer 50 mensen in totaal, een aantal waar menig bioscoop jaloers op zou zijn.Na een welkomstwoord van Conny Berbee kon de film beginnen. Het comité had hiervoor The Bucket List uit 2007 gekozen, een film voor alle leeftijden, met topacteurs Jack Nicolson en Morgan Freeman. Het was een mooie film met een lach en een traan.

In de pauze was het weer tijd voor een drankje met een versnapering erbij, zelfs een worst/kaas-pakketje was verkrijgbaar. De heerlijke wijn met kerklogo werd ook geschonken en deze flessen waren ook in zijn geheel te koop. Ook de andere gadgets waren uitgestald, zoals de paraplu's met de 'skyline' van Abbenes.Na de pauze werd de film weer geboeid bekeken en na afloop had iedereen wat om over na te denken én te praten. Uiteraard weer onder het genot van een drankje. De bezoekers vonden het een mooie film en ging na een gezellige avond uit in eigen dorp weer huiswaarts.

Opbellen
E-mail
Info