Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Dorpsbarbecue na anderhalf jaar weer mogelijk!

De vrijwilligers van de OEV stonden al lange tijd te trappelen om weer eens een leuk fysiek feest voor het dorp te kunnen organiseren. Nu kon het eindelijk weer, weliswaar in aangepaste vorm door de coronamaatregelen,  maar het kón tenminste!

Dat is in vergelijking met de afgelopen 1, 5 jaar toch weer een stukje vrijheid erbij! De gemeente Haarlemmermeer heeft in mei 2020 subsidie verleend om festiviteiten te organiseren ter viering van 75 jaar vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. De lockdown maatregelen en corona beperkingen zijn weliswaar niet te vergelijken met WOII, maar deze dorpsbarbecue betekende wel zeker een grote stap voorwaarts in de vrijheid van de sociale contacten en samenleving na 1,5 jaar. Een mooi doel voor de subsidie! En dankzij de subsidie van 75-jaar vrijheid kon iedereen voor een klein prijsje aan deze barbecue deelnemen.

De organisatie heeft zich ingespannen alles zo goed mogelijk te regelen naar de voorwaarden die op dat moment van kracht waren. Het vlees werd smakelijk gebakken door Maus en Jimmy - er waren geluiden dat men dat toch wel makkelijk vond -  salades stonden verpakt klaar, brood stond op de tafels. Kortom: goed over alles nagedacht.

Het was kiezen: óf anderhalve meter afstand óf gezellig bij elkaar aan een tafel maar wel met QR-code of vaccinatiebewijs. Er werd gekozen voor het laatste, omdat anderhalve meter afstand op een BBQ bijna niet vol te houden is en nou niet bepaald sfeer verhogend is. Dus zaten de bezoekers gezellig met elkaar aan een tafel, bijpraten onder het genot van een hapje en drankje. Het springkussen van de OEV stond weer klaar voor de kinderen en geheel onverwacht kon er nog een rondje op pony's worden gereden, die toevallig langs kwamen.

De aanwezigen hebben dan ook heerlijk gegeten, er was ruim voldoende vlees, het was lekker weer, Ronald de Lijzer bracht de stemming er goed in met zijn uitgebreide repertoire maar bovenal genoot iedereen van het weer samenzijn en van het weer een feestje kunnen vieren, elkaar weer te spreken, een stukje vrijheid!

Een hele geslaagde avond, dankjewel vrijwilligers van de OEV, het was weer super! Voor foto's, zie hieronder:
Opbellen
E-mail
Info