Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Basisschool De Tonne houdt West-Afrikaans eindfeest met djembé workshop!

Het was een vrolijk en aanstekelijk feest, daar op het schoolplein bij De Tonne afgelopen dinsdag. Zo aanstekelijk zelfs, dat buurtbewoners kwamen kijken wat daar te doen was!

Basisschool De Tonne en kinderopvang Babino, tesamen het IKC vormend, hielden hun eindfeest. Voor dat eindfeest hebben de kinderen zelf geld bijeen gespaard door een sponsorloop te houden. Dat hebben ze uitstekend gedaan, want ze haalden met elkaar het mooie bedrag van € 1.367 op en zo is het een prachtige dag geworden.

De kinderen kregen djembé workshops, elke groep op zijn eigen niveau. Zo oefenden de groepen kinderen gedurende de dag met muziek en dans. En wat is er nu heerlijker dan jezelf lekker uit te leven op de trommel? Maar....het moest natuurlijk wel tegelijk en volgens een bepaald ritme. En in samenwerking met elkaar. Ook oefenden enkele kinderen als 'begeleiding', bijvoorbeeld op de grote trom of drum. Die hadden een taak bij álle groepen. Dus was dat oefenen geen overbodige luxe.

Aan het einde van de dag kwamen de ouders en werden middels de voorstelling meegenomen naar West-Afrika. De kleurige aankleding, 'wilde beesten' en natuurlijk de Afrikaanse trommels brachten ons in de sfeer. En niet te vergeten de temperatuur: het was best warm op het schoolplein. Drie groepen gaven hun voorstelling en hadden er duidelijk plezier in. Ook de ouders konden niet stil blijven zitten en deden mee.

Na afloop was er drinken, hapjes, poffertjes en zoutjes voor de kinderen en de ouders. Iedereen zat of stond lekker buiten met het mooie weer en kwam zo al heerlijk in de vakantiestemming!

Opbellen
E-mail
Info