Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Bazaar 2024 ontvangt een record aantal kinderen en bezoekers

We hebben niet overdreven in de aankondiging dat de bazaar van de kerk, die traditiegetrouw in het dorpshuis wordt gehouden, druk bezocht is: het was zowel 's middags als 's avonds 'volle bak'.            

's Middags waren er ontzettend veel kinderen: uit Abbenes en omstreken maar ook oma's  met kleinkinderen die naar hun roots terug gingen en allemaal gezellig aan de spelletjes meededen zoals stokvangen, visspel, kogelslingeren, nummerspel en touwtje trekken waar zelfs een file voor stond! En natuurlijk draaide het Rad van Avontuur met in iedere ronde als hoofdprijs een overheerlijke slagroomtaart die altijd zeer populair is!

's Avonds was het al niet anders: bij aanvang om acht uur zat de zaal al vol met veelal volwassenen van alle leeftijden. Het rad dat al jaren trouw dienst doet draaide op volle toeren. Al probeerde de organisatie nog zo goed de nummers te verdelen zodat iedereen mee kon doen, het was weer vechten om een plankje met de (hopelijk winnende) nummers. De vrijwilligers van de kerk hadden weer een mooi prijzenpakket samengesteld.

Ook was er als speciale prijs weer het dominees diner waarvoor diverse plaatsen beschikbaar waren. Dominee Conny Bakhuis stelt dan een heerlijk diner samen en de combinatie van de verschillende mensen die aan tafel plaats nemen is altijd verrassend leuk én het eten smaakt heerlijk.

Als afsluiting van de avond was de uitslag van de Grote Verloting. De vrijwilligers keken moe maar voldaan toe. Door nieuwe wetgeving mag deze trekking niet meer plaats vinden op locaties waar drank wordt geschonken (??). Dus hebben kerkenraadsleden met diverse getuigen de trekking 's middags al gedaan maar werd deze 's avonds voorgelezen. De aanwezige prijswinnaars kwamen heel blij naar voren om hun prijs in ontvangst te nemen. Voor degenen die er niet waren worden de prijzen bezorgd. Hieronder de uitslag van de verloting.

De kerk kan terug kijken op een zeer geslaagde bazaar en bijbehorende inkomsten, die hard nodig zijn om de dorpskerk in stand te houden. De kerk wil een sociale functie in het dorp vervullen en organiseert diverse activiteiten voor álle dorpsbewoners en belangstellenden. De eerste is op zaterdag 13 april: een muziekavond met lokale muzikanten met moderne muziek. Probeer het eens een keer, het is vlakbij in een bijzondere entourage.

Klik hier voor een foto impressie van de bazaar 2024

Opbellen
E-mail
Info