Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Bazaar Protestantse Gemeente zowel 's middags als 's avonds druk bezocht

We hebben er een tijd op moeten wachten, maar zaterdag 4 maart was het dan toch weer zover: de bazaar van de Protestantse Gemeente Abbenes kon na vier jaar weer worden gehouden!


Vrijdagmiddag begon de organisatie al met opbouwen: de zaalindeling, de kinderspelletjes, het Rad van Avontuur werd weer van de zolder gehaald, alle ingezamelde prijzen -honderden- werden in het dorpshuis uitgestald en niet te vergeten de taarten van Bakkerij Jongeneel, een traditionele prijs bij iedere ronde van het rad.

De hal van het dorpshuis van Abbenes werd omgetoverd tot bloemenwinkel en zaterdagmiddag kon de bazaar van start. Het was meteen al druk, veel kinderen kwamen met ouders of grootouders naar de bazaar om mee te doen met de spelletjes en het rad, dat gedraaid werd door Dick van't Riet. Spelletjes als vissen, muismeppen, stokvangen, touwtje trekken, grabbelton vonden gretig aftrek.

Als extraatje konden er bij kinderspelletjes ook nog prijzen worden gewonnen per leeftijdscategorie. Met het rad waren er 's middags twee gratis kinderronden. Het was 's middags druk en vol, de spelletjes vonden gretig aftrek en menigeen ging met prijzen en bloemen naar huis.

's Avonds was het meteen vanaf de opening al 'volle bak' en werden gretig nummers voor het rad gekocht. De verkoopsters hadden moeite iedereen te bedienen en waren snel door de voorraad heen. Daardoor werd er een soort wijkindeling gemaakt zodat ook de bezoekers achterin kans op deelname aan het rad hadden.

Voor het eerst sinds vele jaren draaide niet Henk Kapteijn het rad in de avond -dank voor al die jaren Henk- maar vervulde Lenny Versteeg voor het eerst deze rol en zij deed het prima!

De bar draaide op volle toeren en de snacks vonden ook gretig aftrek. Met dank aan beheerster Erica. Na de rondes van het rad -dat waren er zeker 40 over de hele dag- werden de winnende loten van de Grote Verloting getrokken met als hoofdprijs een hotelarrangement.

De gewonnen loten zijn de volgende:De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde bazaar. De opbrengst van de bazaar inclusief de verloting is ruim € 7.000, een prachtig bedrag voor de kleine gemeenschap in Abbenes. Met dank aan alle vrijwilligers!

Opbellen
E-mail
Info