Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Dorpsbarbecue Abbenes 2015 een zeer gezellig en geslaagd evenement!

 

Het bestuur en de vrijwilligers van de OEV waren al een poosje bezig met de organisatie van de jaarlijkse dorpsbarbecue in Abbenes: menu samenstellen, boekje maken, boekjes rondbrengen, antwoordstroken ophalen, inventariseren, faciliteiten regelen, inkopen doen,  tent opbouwen etc…..

 

De barbecue wordt traditiegetrouw gehouden de eerste zaterdag nadat de basisschool weer is begonnen, en dat was dus zaterdag 22 augustus. Er waren meer mensen op het idee gekomen die dag een barbecue te houden, maar evengoed was de opkomst prima: er zijn 256 pakketten verkocht! Het weer werkte fantastisch mee, een mooiere dag voor zo’n evenement  kun je je niet voorstellen.

 

Om vijf uur kwamen de eerste mensen en rond zes uur waren de barbecues gereed voor gebruik en stonden de heerlijke salades, sausen en stokbrood klaar.  De pakketten werden uitgedeeld en al snel lagen de barbecues vol met vlees en vis. Over de kwaliteit van het eten waren de gasten dik tevreden. En dat is het leuke van zo’n dorpsbarbecue: de ene keer sta je naast de een en de volgende keer weer naast een ander te bakken waar je een praatje mee maakt, je draait elkaars vlees eens om, je spreekt weer eens andere mensen. Er waren bezoekers van alle leeftijden, van 0 tot 80+, en iedereen had het naar zijn zin.


De HAP was ook vertegenwoordigd met hun camper en wel liefst zeven partijgenoten, waaronder de wethouders Marjolein Steffens en Ap Reijnders, alsook  fractievoorzitter Johan Rip.  Zij bleven ook gezellig een ‘vorkje meeprikken’ .  

  

 


Henk van Asselt was gevraagd voor de muzikale omlijsting. Henk speelde van John Denver tot Crosby Stills Nash & Young, veelal muziek uit de jaren 70. Hij zou van zes tot acht uur spelen, maar zijn optreden  werd zo gewaardeerd, dat de organisatie hem heeft gevraagd langer door te spelen. Menigeen waagde zich nog aan een dans, Henk speelde uiteindelijk tot ongeveer half elf!  Toen was het toch echt tijd om op te gaan ruimen, hoe gezellig en hoe lekker het weer ook nog was.


Om een beetje uit de kosten te komen werd er ook nog 2x een  verloting gehouden. Sonja, Liesbeth en Petra hadden weer een succesvolle verkoopmethode, want de opbrengst was boven de € 600. Er waren mooie prijzen te winnen waaronder 2 waardebonnen geschonken door VerseTaarten.nl uit Abbenes.  

Alle vrijwilligers van de OEV heel hartelijk dank voor deze super gezellige avond!


Zondag alles weer schoonmaken en opruimen en de feesttent de winterstalling in, want die is pas weer met Koningsdag nodig. Echter vóór Koningsdag organiseert OEV Abbenes nog 3 evenementen, te weten: Halloween (31 oktober), de kerstfair (12 december) en de playbackshow.

Alle foto's van de dorpsbarbecue bekijken ? KLIK HIER.

Opbellen
E-mail
Info