Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

 

Toneelvereniging Spelenderwijs stopt per 31 december 2019

Het doek valt voor de allerlaatste keer voor toneelvereniging Spelenderwijs.

Het dagelijks bestuur van toneelvereniging Spelenderwijs stond vorige week voor haar moeilijkste beslissing in het 30-jarig bestaan van de vereniging. Gaan we nog verder met het minimale aantal leden of valt het doek. Enige weken geleden kwam het bestuur ook al bijeen om de toekomst van de vereniging te bespreken en was er nog steeds enthousiasme om verder te gaan ondanks dat er nog maar weinig leden waren.

Echter enkele weken later waren er wat veranderingen op arbeidsgebied bij sommige leden en kwamen deze leden met de beschikbare tijd voor de vereniging in de knoop. Vorige week was er dus weer een vergadering en besloten is om de toneelvereniging per 31 december 2019 op te heffen.

Jammer voor het dorp Abbenes, zo is er weer een vereniging minder. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het dorp Abbenes de laatste jaren niet echt warm liep voor de toneeluitvoeringen. De publieke belangstelling vanuit Abbenes was minimaal. De meeste bezoekers kwamen van buitenaf.

Misschien maakte deze geringe belangstelling vanuit het dorp de beslissing voor het bestuur iets eenvoudiger maar er is helaas weer “een stukje Abbenes” verdwenen.

Om te laten zien wat we gaan missen in de toekomst hier nog een video van een uitvoering van Spelenderwijs : 

Opbellen
E-mail
Info