Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

88 Jaar geleden gestart, nu voor de 86ste! keer Senioren Uitgaansdag

De Senioren Uitgaansdag  werd 88 jaar geleden voor het eerst georganiseerd (alhoewel het toen ongetwijfeld nog een iets minder vlijende titel had) en moet dus vóór de Tweede Wereldoorlog zijn geweest, 1936? We missen twee jaar, dit was de 86ste keer dat de uitgaansdag plaats vond en de corona was daarvan de oorzaak. Blijkbaar zijn de uitgaansdagen tijdens de Tweede Wereldoorlog gewoon doorgegaan. Henk de Ruiter heeft nog notulen uit die tijd en gelezen dat ze met verschillende kleine vervoersmiddelen uit die tijd, dus veelal met paard en wagen, erop uit trokken. Waarschijnlijk ook geen diner na afloop.....  De uitjes waren dus heel wat simpeler dan anno 2023....nu gaan we met een partyboot van alle gemakken en luxe voorzien, tijden veranderen.

Op dinsdag 8 juni lag de Koningin Juliana al klaar in de Ringvaart om aan boord te gaan. Het achterdek zat al snel vol, maar boven was er nog wel een fris windje. Maar sommigen gingen echt voor het uitzicht en de omgeving, wilden beslist niet binnen zitten dus jas aan en gaan!

We zaten nog maar net of de koffie met gebak werd al uitgeserveerd. De vaarroute ging dit keer via de Ringvaart richting Westeinderplas, waarover een ronde werd gemaakt en weer terug naar de Ringvaart bij Rijsenhout richting Aalsmeer.

Tijdens de reis werd er ook nog een quiz gehouden, die niemand helaas foutloos had. En een zeer uitgebreide verloting met heel veel prijzen, die veelal gesponsord waren. De opbrengst van deze verloting werd uiteraard ook gebruikt voor de kostendekking van deze uitgaansdag. Adriaan Tieleman zorgde met zijn accordeon voor de muzikale gezelligheid.

Ook de lunch was weer top: een heerlijk broodje kroket en nog veel meer lekker broodjes!

Vanaf Aalsmeer ging het naar het noorden, langs de Aalsmeerbaan van Schiphol waar de vliegtuigen écht heel laag over komen -je kunt ze naar je gevoel bijna aanraken- richting Nieuwe Meer. +

Daarbij kwamen we langs een stukje Ringvaart waar je eigenlijk nooit komt: langs diverse buurtschappen, langs de enorme bedrijvenparken van Schiphol, langs het viaduct met de A9 waar ook de nodige werkzaamheden plaats vinden en uiteindelijk naar het Nieuwe Meer vlakbij Amsterdam waar we zijn gedraaid en de terugweg weer werd  aanvaard. 

En op de terugreis, met het windje in de rug, werd het op het dek zeer aangenaam en zat het bovendek dan ook vol. Complimenten voor de bediening die alle consumpties naar het bovendek moesten brengen en waar we ook 's middags nog koffie en thee kregen met later frituurhapjes. Uitermate goed verzorgd allemaal!

Terug in de Buitenkaag werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk 3-gangen diner bij Mats. Het eerste drankje was van het Senioren Comité, het tweede drankje werd gesponsord door de Oranje Evenementen Vereniging Abbenes,  proost en dankjewel OEV!

Zie onderstaande link voor alle foto's.

Deze dag kon worden mogelijk gemaakt door donaties van sponsoren:

Royal van Lent Shipyard, Oranje Evenementenvereniging Abbenes (OEV), Bergingscentrale Van Vliet, Sweethill Consultants, Wormenkwekerij Kranenburg, Gijzenberg Landbouw, Baars Landbouw, HdeR Fles Uitzendbureau, BySpek bloemen, de Protestantse Gemeentes uit Abbenes en Kaag, Ruigrok Automaterialen BV, Tuincentrum Suidgeest,  Quattro Plant, Van Reeuwijk Fruit & Flowers, Bezinningscentrum De Stal de Kaag, Restaurant Lowietje aan de Kaag, Brasserie Milo, De Kaagse Boer (van Ruiten), Camperplaats Het Groene Hart (Roubos), Autobedrijf Van der Laan, Paul de Koker Kraanbedrijf, B&B De Kaagse Koe, Steenwijk Summerflowers, Klaas van der Spek bloemenkwekerij, Aannemersbedrijf John van Wieringen, Willem van der Spek droogbloemen, Jos Beeres Wijnkoperij (bekend van Business Class Harry Mens) en natuurlijk de bewoners van Abbenes, Kaag en Buitenkaag die gul hebben gedoneerd om deze dag betaalbaar te houden voor de senioren, heel hartelijk dank hiervoor!

Maar natuurlijk ook heel veel dank voor het Senioren Comité ABKA (Abbenes-Buitenkaag-Kaag) die alles hebben georganiseerd, de deuren zijn langs gegaan voor sponsoring en iedereen weer een onvergetelijke dag hebben bezorgd: Monique, Henk, Jannette, Els, Miranda, Adriaan, heel erg bedankt! Gelukkig hebben zich nog twee nieuwe leden voor het comité aangemeld.

Voor alle foto's, klik hier

 

Opbellen
E-mail
Info