Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Dinsdag 7 juni 2016 werd voor de 81 e keer het jaarlijks terugkerende evenement

Seniorenuitgaansdag voor Abbenes, Buitenkaag en De Kaag

georganiseerd.

Tussen half 9 en kwart voor 9 verzamelden ruim 100 deelnemers bij café restaurant 'De Hanepoel' om op te stappen op de boot Koningin Juliana. Het weer was met ons! Wat een heerlijke zomerse dag lag ons in het verschiet. Bijna iedereen zocht een mooie plek op het boven-terras om daar vervolgens de gehele dag heerlijk te vertoeven.

Na een welkomstwoord van voorzitter Henk de Ruiter, werden de trossen los gegooid en startte de mooie vaartocht. Rond 10 uur kreeg een ieder een heerlijk stuk taart en een bakje koffie of thee.

Het idee van de organisatie was om dit jaar een rondje Haarlemmermeer te varen. Helaas moesten we op de dag zelf de plannen wijzigen, omdat een brug over de Ringvaart defect was. In overleg met de kapitein werd besloten via De Kagerplassen richting Warmond, Leiden en Leidschendam te varen en van daar terug via Alphen ad Rijn, Koudekerk, Woubrugge, de Brasem door naar de Westeinder plassen, Aalsmeer en weer terug via de Ringvaart naar 'De Hanepoel'.

Terwijl iedereen genoot van de mooie dichtbij én vergezichten, was de bemanning al druk bezig om ons te voorzien van een heerlijke lunch. Iedereen kon lekker op zijn plekje blijven zitten, want de bemanning kwam langs met al het lekkers.

Na de lunch werd menigeen even goed voorzien van een nieuwe laag zonnebrand en startten we met de verkoop van de lootjes voor de bekende loterij. Dit jaar waren er ruim 170 (!!) gesponsorde prijzen, wat betekende dat iedereen met een leuke prijs naar huis ging. Flessen wijn, plantjes, perkgoed, douchegel, aardbeien, boeken en niet te vergeten de bonnen voor boerenkaas en roomboter. De lootjes werden getrokken door de dominees van Abbenes en de Kaag en de pastor van de Buitenkaag.

Tijdens de ronde koffie thee en cake, speelde dominee Conny Berbee nog een vrolijke noot op haar trekharmonica. Om half 6 meerden we weer aan bij café restaurant De “Hanepoel” en kregen we een heerlijk 3 gangen diner (vlees of vis) voorgeschoteld. Om 21 uur kon de organisatie terugkijken op een meer dan geslaagde dag!

 De sponsoren die deze dag mogelijk hebben gemaakt zijn: de OEV, S.C.C.K, Royal van Lent Schipyard, Diaconie Prot. Gemeente Abbenes, Diaconie Prot. Gemeente de Kaag, Bestuur Parochiele Caritas, Horeca van Abbenes en de Kaag en alle bewoners van Abbenes, de Kaag en Buitenkaag.

Héél hartelijk dank voor u bijdrage, zonder u steun zou dit niet mogelijk zijn !!

 Het comité uitgaansdag senioren:  Adriaan Tieleman, Maup Honcoop, Monique van Reeuwijk, Esther Kranenburg, Els de Ruiter, Henk & Jannette de Ruiter

Opbellen
E-mail
Info