Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Foto's van drie voormalige scholen in Abbenes

Peter Lagas vond in de beeldbank van het Noord Hollands Archief deze drie foto's, die nog niet op Abbenes.net staan. Tijd om daar verandering in te brengen, dankjewel Peter!

Als eerste de oudste school van Abbenes, de openbare school die naast de kerk stond, school nummer 6 van de Haarlemmermeer, die helaas begin jaren tachtig is afgebrand. Het gebouw was toen echter al lang niet meer als school in gebruik en had de jaren daarvoor dienst gedaan als douchegelegenheid, opslagplaats voor een soort kringloop, disco, woonhuis en nog wel meer....


De tweede foto betreft het gebouw van de School met de Bijbel, gebouwd in 1922, die ironisch genoeg óók is grotendeels is afgebrand in 1992. Ook toen was het gebouw niet meer als school in gebruik sinds 1987, maar als dorpshuis.


De derde foto betreft de Cornelia Sophia Kleuterschool, de 'nieuwe' Cornelia Sophia Kleuterschool (de oude Cornelia Sophia Kleuterschool staat in de Dr. Heijelaan). Ook deze school is niet meer in gebruik sinds 1987 en doet al jaren dienst als woonhuis.


Opbellen
E-mail
Info