Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Twee schaatstalenten in Abbenes!

Wist u dat Abbenes ook twee schaatstalenten heeft? De dames Van der Spek, Bowien en Marije, volgen sinds een jaar of drie schaatstraining. Ze waren lid van Schaatstrainingsgroep Kagermeer, die nu inmiddels is samengegaan met de Sassenheimse IJsclub.

Voorheen werd er in Leiden getraind, maar sinds vorig jaar gaan de meiden 2x per week naar de ijsbaan in Haarlem. Daar krijgen ze les van ex-prof schaatser Martin Hersman en Jeroen Jansen, die thans in de selectie van Nederland schaatst. Daar moet je dan toch best wat vrije uurtjes voor over hebben, Haarlem ligt bepaald niet naast de deur, knap hoor! En hoe kom je daar? Pap, mam??


Op dinsdag 27 november waren de afstandskampioenschappen van het district Sassenheim voor de afstanden 500 en 1500 meter. Georganiseerd in het Thialf Stadion in Heerenveen! Wat een mooie locatie, als je bedenkt wat voor successen daar zijn geboekt door Nederlandse schaatsers.

Marije, meer gespecialiseerd in de langere afstanden, kon helaas niet meedoen vanwege een blessure. Bowien verscheen wel aan de start voor beide afstanden. Op de 500 meter realiseerde zij een persoonlijk record in 46,68 seconden; de 1500 meter behaalde zij in 2.33.26 minuten, eveneens een mooie tijd. Op de 500 meter veroverde Bowien de 2e plaats bij de junioren categorie DC1 !  Bowien, van harte gefeliciteerd namens Abbenes.net!En wat het helemaal bijzonder maakt in Thialf, je komt nog eens iemand tegen.....en die dan ook nog zien te strikken voor een foto....gelukt met Coen Verweij en Sven Kramer!!!!
Opbellen
E-mail
Info