Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Vrijdag 3 april paaseieren zoeken SV Abbenes


Op vrijdagmiddag 3 april organiseerde SV Abbenes wederom het jaarlijkse paaseieren zoeken voor de kinderen uit Abbenes, wat toch al weer een jaar of 15 traditie is. Niet alleen leden van de vereniging waren welkom, maar álle kinderen uit Abbenes. Er waren dan ook ruim 40 kinderen gekomen, al dan niet met hun ouders of opa en oma.


Het weer werkte mee, het was droog en niet al te koud. De kinderen stonden al te trappelen voor de deur van de kantine en om 18.00 uur begon het zoeken naar de eieren, die in de uren daarvoor verstopt waren door o.a. Rob Jansen, 227 stuks! De kinderen werden verdeeld in twee leeftijdsgroepen. De jongere kinderen t/m 5 jaar gingen op het oefenveld zoeken, de oudere kinderen op het speelveld. Als een kind een ei gevonden had, heel handig dat men hier plastic eieren voor heeft gebruikt, kon deze in de kantine worden ingewisseld voor een chocolade ei, waarna de zoektocht weer verder ging op en rond het veld.


Hoe sneller, hoe meer eieren je kon vinden en omwisselen. Sommige kinderen, zelfs met krukken, renden dan ook alsof hun leven er van af hing. Zo'n kind was Tim Oosterhof, hij heeft wel 18 eieren gevonden! De kinderen gingen moe maar voldaan naar huis. Van de 227 verstopte eieren zijn er 225 gevonden. Maar of Rob Jansen nog weet waar die laatste 2 liggen???


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opbellen
E-mail
Info