Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Jaarlijkse rommelmarkt in Abbenes uitermate geslaagd

Zaterdag 10 juni was het dan weer zover: de jaarlijkse rommelmarkt in Abbenes, georganiseerd door de kerk van Abbenes.

Na weken van voorbereiding door de vrijwilligers, goederen ophalen en alle ingebrachte spullen  uitpakken en sorteren, werden de weerberichten goed in de gaten gehouden, want het weer is nu eenmaal een heel belangrijke factor bij dit evenement, dat zich voor een groot deel ook buiten afspeelt. Stortte het op vrijdagmorgen nog van de regen, de zaterdag begon met zon en dat bleef zo: een dikke 10 voor het weer!

Om 9 uur stonden de eerste enthousiaste bezoekers dan ook al te wachten en konden hun ongeduld nauwelijks bedwingen. Daarna stroomde langzamerhand het dorp en daarmee de rommelmarkt vol. Er zijn afgelopen weken heel veel spullen gebracht en naast de reeds verzamelde goederen, zorgde dit voor een ruim aanbod. Twee loodsen en dan ook buiten nog kramen vol met artikelen, keuze genoeg. En een reuze gezellig plein, waar koffie, koek, drankjes en snacks konden worden genuttigd. Met ondertussen de rondjes van het Rad van Avontuur, waar mooie prijzen te winnen waren. De kinderen konden zich naar hartenlust uitleven op het springkussen van de OEV.

Er waren speciaal voor deze rommelmarkt zelfs bezoekers uit Dronten gekomen en ook toevallige passanten uit Nijmegen deden de rommelmarkt aan. Veel positieve reacties gehad over hoe netjes het eruit zag en hoe gezellig het was.

Het was dus heel druk, de keuken draaide op volle toeren en iedereen ging met één of meer  leuke aankopen naar huis. De opbrengst van de rommelmarkt, die bestemd is voor de goede doelen de Protestantse Gemeente Abbenes, St. Hoop voor Albanië, St. Duchenne en St. De Aanloop/De Spetters, stemde dan ook tot grote tevredenheid: onder aftrek van de onkosten bijna € 19.000 !Deze mooi opbrengst is gerealiseerd door alle mensen die goederen hebben aangeleverd, door de vele vrijwilligers en door de mensen die spullen hebben gekocht. Heel veel dank aan allen die hebben bijgedragen aan dit geslaagde evenement!Opbellen
E-mail
Info