Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Abbenesser in motorcross Red Bull Knock

Out Scheveningen


Vandaag werd de Red Bull Knock Out Race gehouden in Scheveningen. Voor motoren de grootste en zwaarste strandrace ter wereld!!  Alleen de snelsten motorcrossers kwalificeerden zich voor de race van zondag, die werd gewonnen door Axel van de Sande.

 


Op zaterdag echter werden de kwalificatie rondes gehouden, waarbij de Abbenesser Dyon van Wieringen meedeed met startnummer 277. Hij moest ’s morgens meteen in de eerste heat aan de bak, om 9.00 uur. Dat bleek een hele snelle heat, waarin rondetijden werden neergezet die sneller waren dan de daaropvolgende heats op zaterdag. Ook Dyon had supersnelle rondetijden, maar helaas sloeg hij in een onbewaakt ogenblik over de kop, en alhoewel hij hard door crosste, kwam  hij door die val net buiten de kwalificatie voor de halve finale.

 

Nog uitpuffend van deze zeer zware inspanning  in de pits en onder de blauwe plekken van de val, stond daar ineens, de security omzeild, een groepje Abbenesssers voor Dyons neus, waaronder sponsor Dirk Imanse uit Abbenes, met  bedrijfsnaam Imansebouw.nl .  Hoewel het balen was voor Dyon dat hij uit de race lag, werd de support uit Abbenes wel gewaardeerd!


Met dank aan Menno Vermeere voor de foto's !

Opbellen
E-mail
Info