Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Waarvoor was de file vrijdagmiddag 5 februari op de Hoofdweg??

Abbenes.net kreeg vrijdagmiddag diverse keren de vraag: wat is er aan de hand op de Hoofdweg? Er stond een hele rij auto's met zwaailichten, die toeterend aan waren komen rijden. Hoe kwam het zo druk in ons dorp? Het zit zo.....

Ab Loogman heeft besloten met pensioen te gaan na 46 jaar hard werken en vrijdag 5 februari was zijn laatste werkdag. Hij was toch wel enigszins 'teleurgesteld' thuisgekomen, want er was die dag helemaal geen aandacht aan zijn laatste werkdag besteed.

De tuin was versierd, maar geen afscheid, dus nam hij thuis maar een biertje. Maar toen werd hem verteld dat hij voor aan de weg verder zijn biertje moest nuttigen. Sputteren natuurlijk waarom dat nu nodig was, maar hij werd gewoon meegenomen. Tja, en toen zag hij in de verte op de Hoofdweg al wat oranje zwaailichten tussen de bomen en begon onraad te ruiken....

Als eerste kwam luid toeterend een vrachtwagen met oplegger, met daarop de kraan waarmee Ab de laatste jaren zijn trouwe diensten heeft bewezen. Daarop een groot bord: Deze kampioen gaat na 46 jaar met pensioen! Appie bedankt!

Daarop volgden nog meer vrachtauto's en personenwagens, maar die bleven voor de brug staan, waardoor een hele file die een groot stuk van de Hoofdweg in beslag nam tot vér buiten het dorp. Ab zijn baas was uiteraard ook van de partij en veel familie en bekenden stonden langs de kant.  Natuurlijk werden er foto's gemaakt bij het bord, kwamen er bloemen en een toespraak.

Ondertussen werd het verkeer langs het hele spektakel geleid. Dat kan gewoon in Abbenes. Ab overhandigde de sleutel van zijn kraan aan zijn opvolger en daarmee werd zijn loopbaan definitief beëindigd.

Na een klein half uur kwam de stoet die al die tijd had staan wachten in beweging en reden in een soort defilé alle collega's van Ab aan hem voorbij, zowel in vrachtwagens als in personenauto's. Raampjes open, toeterend, duimen omhoog, goede wensen werden hem toegeroepen, confetti kanons werden afgeschoten, cadeautjes overhandigd.

De toeschouwers genoten al in volle teugen en Ab....die was helemaal overdonderd! Totaal niet verwacht en dan zo'n prachtig en passend afscheid, heel indrukwekkend. Het idee om zo zijn afscheid te vieren is door corona ontstaan, maar Ab kennende vond hij dit vele malen leuker dan bijvoorbeeld een receptie.

Ab begon op jonge leeftijd met werken bij De Regt in Turfspoor - mevrouw de Regt was vrijdagmiddag ook van de partij - welk bedrijf later overging in de AW Groep. Gefeliciteerd met je pensioen Ab en dat je er maar heel lang van mag genieten!

Opbellen
E-mail
Info