Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Nieuwbouw Dr. J.P. Heijelaan Abbenes eindelijk van start!

Na jaren van onzekerheid of de nieuwbouw aan de Dr. Heijelaan zou doorgaan -er stond in 2017 al een plan op internet maar de gemeente zei van niets te weten- gaat het nu in 2022 toch eindelijk gebeuren: het plan van zeven huizen gaat uitgevoerd worden.

Alle zeven woningen zijn verkocht! Menig Abbenesser stond met de oren te klapperen toen hij of zij  hoorde wat de vraagprijs van de woningen was. Natuurlijk, de woningmarkt is overspannen maar dit zijn voor Abbenesser begrippen wel buitensporig hoge bedragen. Het plan ziet er echter mooi uit, dus we zijn blij dat de verkoop zo goed is verlopen en er gebouwd gaat worden.

(tekst gaat onder de foto's door)
Zover is het echter nog niet. Eerst dient de oude schuur te worden gesloopt. Deze heeft nog diverse raakvlakken - letterlijk - met panden van de buren. Het terrein is inmiddels afgezet en de oude schuur die jarenlang er vervallen bij heeft gestaan, is inmiddels gesloopt.


Daarna moet de grond nog worden gesaneerd. Het terrein is in het verleden gebruikt door vrachtwagens en die zullen wel eens wat verloren zijn.

Het begin is er en in de loop van 2022 zullen we de bouwvorderingen kunnen volgen.    Het is al weer ruim 10 jaar geleden dat Abbenes werd uitgebreid met de nieuwbouw aan De Zilvervloot. Nu deze zeven huizen erbij, we zijn benieuwd!

Opbellen
E-mail
Info