Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Abbenessers en ex-Abbenessers nemen deel aan motorcross Nieuw Vennep


In Nieuw Vennep startte traditiegetrouw de feestweek weer met de motorcross, de 26ste keer al weer! Er deden wel liefst vier Abbenessers mee en twee ex-Abbenessers. En eerlijk is eerlijk: de ex-Abbenessers brachten het er beter vanaf.

Vrijdagavond deed Dyon van Wieringen (nr. 181) al mee met de motortriatlon. Met hardrennen en fietsen lag hij  op kop, maar bij het laatste onderdeel, de motorcross, verloor hij die positie en eindigde als 10de.

Zaterdag deed hij ook weer mee met de motorcross en wel in de Hobbyklasse. Daarin deden ook Niels van der Spek (nr. 171), Dirk Imanse (nr. 26) en Jeffrey Langeveld (nr. 39) mee. Voor de startposities werd geloot en dat troffende heren niet heel goed. Als er dan zo'n 30 motoren van start gaan, is dat bij de eerste bocht wel een vreselijk geweld. De bagger vliegt om je oren. Het regende ook af en toe, dat had als voordeel dat de baan niet hoefde te worden gesproeid, maar maakte het wel glad en de toeschouwers vonden het ook niet zo prettig. En dan willen zelfs de stoere crossers niet nat worden....

Zowel in de eerste als in de tweede manche was Niels van der Spek de beste van de Abbenessers: hij eindigde op de achtste plaats. En dat in een deelnemersveld van ca. 35 rijders. Dirk Imanse croste voor het eerst in een wedstrijd mee en dat is toch wel wat anders dan dat je gewoon voor de lol crost: genoeg adrenaline zullen we maar zeggen. De collega crossers Eric en Richard van de Beek, ex-Abbenessers, scoorden beter. In de eerste manche Hobbyklasse (30-39 jaar) eindigde Eric (nr. 7) als 2de en Richard (nr. 4) als 5de, maar in de tweede manche eindigden de broers als nummer 1 en 2. Knappe prestatie! De basis is in Abbenes gelegd, moet je maar denken. De crossers kennen elkaar goed, crossen ook vaak met elkaar, en vormen een leuke groep. De saamhorigheid en sportiviteit onderling is groot.

Als laatste deed Dyon van Wieringen nog met de professionelere rijders mee, de MX1. Hierbij was in de gevreesde eerste bocht na de start een val, waarbij de rijder, naar het zich liet aanzien, een sleutelbeenfractuur had opgelopen. Dyon en zijn collega konden de gevallen motor maar nèt ontwijken. Het parcour in Nieuw Vennep staat garant voor een mooi schouwspel en is gratis toegankelijk. Het was weer prima georganiseerd! 

Opbellen
E-mail
Info