Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Stichting MotoCross Haarlemmermeer (M.C.H.) organiseert voor de 25ste keer een wedstrijd in Nieuw Vennep


Vrijdag 19 juni werd voor de 25ste keer een motorcross evenement georganiseerd in Nieuw Vennep. Overdags waren er trainingen en wedstrijden van quads. Om 18.00 uur begon de wedstrijd van de E-bikes, de elektrische motoren, de toekomst naar men zegt, maar blijft vreemd dat je het bekende geluid niet hoort. Daarna volgde de wedstrijd van de Motortriatlon en nog enkele wedstrijden voor quads. Allen spectaculair, maar onze interesse ging toch uit naar de Motortriatlon, waarin Dyon van Wieringen uit Abbenes mee deed. 


De Motortriatlon begon met een ronde fietsen, daarna een ronde rennen en dan op de motor, tot de 40 minuten waren volgemaakt. Hierna volgde nog één ronde, waarna de finishvlag viel voor de deelnemers. Dyon ging echt super goed van start, kwam veruit als eerste voorbij het publiek, maar het parcours was heel zwaar, de 7 springschansen moesten ook per fiets worden genomen en dat viel niet mee met de mulle ondergrond, die kort daarvoor nog was losgewoeld. Het parcours is 1700 meter lang en dat viel zwaar. Bij het wisselen van fiets naar rennen lag hij inmiddels op een achtste positie. Met de ronde rennen wist hij weer knap terug te komen tot de derde plaats.


Het wisselen van rennen naar motor (met nummer 181), waarbij dan nog de nodige kleding moest worden aangetrokken zoals laarzen en helm, verliep gesmeerd en Dyon vertrok als tweede. Een hele tijd kon hij zijn tweede positie volhouden, maar in de laatste ronden moest hij deze toch prijsgeven. Een motorcross wedstrijd duurt normaliter 15 minuten, deze 40 minuten duurden dus wel heel lang, zeker na het fietsen en rennen, de vermoeidheid sloeg toe. Dyon finishte uiteindelijk als vijfde in zijn klasse, goed voor een podiumplaats! In totaal was hij zesde op een deelnemersveld van ca. 60, een knappe prestatie!


Er was nog een Abbenesser bekende: de band Que Pasa, die weer een knap staaltje van muziek klassiekers liet horen. De vrijwilligers van MCH werden naar voren geroepen vanwege het 25-jarig jublieum en kregen een verdiend applaus. Vervolgens was de prijsuitreiking.

Opbellen
E-mail
Info