Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Motocross Nieuw Vennep succesvol voor Abbenessers!

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni werd tijdens de feestweek in Nieuw Vennep de 31ste Motocross gehouden. Op zaterdag was ook de Flightline van de Hoofddorpse Luchtvaartclub, dus die dag moest de aandacht worden verdeeld door de redactie van Abbenes.net. Maus van Tol had gelukkig nog wat aanvullende foto´s voor Abbenes.net.


Het was prachtig weer, lekker warm en vooral stoffig. Daarom werd de baan in de week ervoor al regelmatig gesproeid en ook tijdens de wedstrijd. Het was een overvol programma en een strakke planning. Als eerste Abbenesser was ´s morgens vroeg Niels van der Spek aan de beurt in de klasse Hobby 20-29 jaar. Helaas wist uw reporter dat niet dus die zag alleen in een wirwar van motoren Niels de eerste plaats behalen, proficiat Niels! Ook in de 2de manche kwam Niels als eerste over de finish, een welverdiende overwinning!

In de klasse Hobby 30-39 jaar deden Dirk Imanse met nummer 26 en Richard van der Beek met nummer 4  mee. Dirk had een slechte start maar Richard daarentegen was heel goed weg.

Richard heeft nog even tweede gestaan maar kon deze positie niet houden en mocht na de tweede rit de beker voor de vijfde plaats in ontvangst nemen. Dirk maakte nog veel goed van de slechte start, helaas niet genoeg voor een notering in de top 10. (tekst gaat onder de foto's door)

De heren waren beide na afloop van de race bezweet en vermoeid, ze hadden dan ook weinig training gehad, en werden opgevangen door de collega´s uit Abbenes.

Daarna was het de beurt aan Dyon van Wieringen, die reed in de Oranjeklasse, een gemengde klasse van 250 en 500 cc. In de eerste rit werd hij 7de en in de tweede 5de. Doordat het twee klassen in één waren, was zijn eindplaats in eerste instantie niet geheel duidelijk, maar Dyon behaalde een prachtige tweede plaats!

 En dan hier, wederom met dank aan Maus, de prijsuitreiking:

En dan hier het gehele team Abbenes, super gedaan mannen!
Opbellen
E-mail
Info