Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Motocross Nieuw Vennep ondanks tegenslag regen toch een succes

De Motocross Nieuw Vennep is het grootste en oudste motorcross evenement voor hobbyisten in Nederland! Dit jaar werd het al weer voor de 29ste keer gehouden.

Geluk met het weer had de organisatie niet. Hoewel het vrijdagavond meeviel, toen bleef het droog. Dyon van Wieringen deed mee aan de Triathlon: eerst een ronde fietsen op de mountainbike, toen een ronde rennen en daarna op de motor crossen. De grond van  het parcours was vrij zacht, waardoor het een zware klus was. Er deden verschillende leeftijdsklassen mee en Dyon van Wieringen werd in zijn klasse (20-29 jaar) vierde, een knappe prestatie!

De volgende morgen had menigeen zijn wekker vroeg gezet om de Abbenessers aan te gaan moedigen: o.a. Niels van der Spek, Raymond van der Made, Erik en Richard van der Beek, Dirk Imanse en Bas Bolt. Maar als je naar buiten keek, wist je het al: dit gaat niet lukken met al die regen!

In de loop van de ochtend werd het droog en de opzet werd om in de middag te starten, maar er was wel heel veel water gevallen. Het is de organisatie gelukt door heel hard te werken aan het terrein, een knap staaltje! Neemt niet weg dat het natuurlijk toch wel blubberig was en dus zwaar voor de rijders.

Niels van der Spek (nr. 171) reed in de eerste hobbyklasse, maar hoewel hij goed voorin reed, kwamen zijn tijden niet op het scorebord. Helaas bleek na afloop zijn transponder stuk te zijn, waardoor er bij hem niets te meten viel. Naar schatting reed hij op de 10de positie. Wat knap is, want het was zwaar, de rijders vielen vaak en er waren ook veel uitvallers, soms wel de helft van een klasse.

In de volgende hobbyklasse reden Dirk Imanse (nr. 26), Richard (nr. 4) en Erik (nr. 7) van der Beek en Raymond van der Made (nr. 13) mee. De motor van Bas Bolt was helaas stuk. De starts waren door de modder zonder enige twijfel spectaculair, maar de motorrijders hadden de grootste moeit om overeind te blijven, vooral in de eerste twee bochten na de start, waar het dringen was. De gele vlag wapperde dan ook veelvuldig.

Meteen in de eerste bocht lag Erik van der Beek al op een goede positie, derde,  en bij de volgende doorkomst lag hij eerste en die plaats zou hij niet meer prijsgeven. Hij prolongeerde zijn titel van vorig jaar. Na afloop vertelde hij dat een modderig parcours hem wel lag en dat bleek: hij ging beduidend harder dan de rest.

In de Oranjeklasse kwamen later op de middag Dyon van Wieringen en Niels van der Spek nogmaals in actie. Ze reden de rit uit, wat op zich al een prestatie is, maar behaalden helaas geen podiumplaats.

De motorcrossers hadden na afloop nog wel een flinke klus te doen: de motoren en zijzelf zaten van top tot teen onder de bagger!Opbellen
E-mail
Info