Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Op tweede dag motorcross in Nieuw Vennep weer een Abbenesser in de prijzen!


Gisteren 19 juni werd Dyon van Wieringen al vijfde op de Motortriatlon in Nieuw Vennep. En vandaag, zaterdag 20 juni, crosste weer een Abbenesser zich in de prijzen: Niels van der Spek. 


Waren er gisteren nog veel trainingen met aan het einde van de dag wedstrijden, vandaag begon het programma al om kwart over acht (!) met vier jeugdtrainingen, daarna ging de wedstrijd los. Er waren maar liefst 13 klassen, onder andere ingedeeld naar leeftijd, hobby of vermogen. Zelfs hele jonge kinderen deden mee met minimotoren en kleine quads. Een vol programma, dat ondanks de strakke organisatie toch nog uitliep. Maar het was goed weer, gezellig druk en een mooi schouwspel, het publiek vermaakte zich wel.

Dyon van Wieringen reed vandaag twee manches in de Oranjeklasse MX1, maar kon daar helaas geen podiumplaats behalen. De triatlon van gisteren speelde hem wellicht nog parten.

Niels van der Spek, met motornummer 11, moest vanmorgen zijn eerste manche rijden in de hobbyklasse 14 t/m 19 jaar. Daar behaalde hij een mooie derde plaats. Vanmiddag moest hij voor de tweede rit, die door de ingekorte pauze iets eerder plaats vond dan gepland. Dat was nog even haasten en toen wilde de motor niet meteen starten.....mocht je nog niet zenuwachtig zijn, dan wordt je het wel. In de tweede manche was Niels goed weg, zie de pijl op de foto bij de start, en reed hij een hele tijd als vierde. De laatste ronden waren zwaar waardoor hij een plaatsje zakte en eindigde als vijfde. Dat leverde hem als einduitslag een vierde plaats op, hij kon het podium op voor een welverdiende beker! Wederom een knappe prestatie van een Abbenesser!

Opbellen
E-mail
Info