Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Luchtballon laag over Abbenes en landt in de Haarlemmermeerse klei


Vanavond wreven de Abbenessers zich de ogen uit: zagen ze dat goed? Een luchtballon die wel héél erg laag ging en dat zo dicht bij Schiphol! Eerst leek het erop of de ballon op het land van Piet van der Maarl zou gaan landen, maar het bleek dat ze slechts de mooie rode tulpen wilden bekijken. Aangezien ze al van plan waren in Abbenes te gaan landen, leek het wel of door het tulpenbed de rode loper uit lag.

En dat was in zekere zin ook zo, want menigeen heeft staan kijken en foto's gemaakt. De ballon steeg echter weer op, ging laag over de Hoofdvaart naar Abbenes Oost. 


Van de Luchtverkeersleiding van Schiphol mochten ze niet hoger dan 100 meter. In de Margaretalaan was de belangstelling van de bewoners ook groot. De luchtballon landde uiteindelijk keurig op het land van familie Baars. De weersomstandigheden waren perfect voor een ballonvaart!

Na afloop werd aan de ballonvaarders, twee Amerikaanse vrouwen, even kort de geschiedenis van de ballonvaart verteld. De eerste ballonvaart was in 1783. Eerst een onbemande vlucht, maar aangezien men het toch niet helemaal vertrouwde, waren de eerste passagiers een schaap, een haan en een eend. Daarna volgde een toost met champagne op de goede landing!

Opbellen
E-mail
Info