Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Goede doelen Bazaar & Rommelmarkt :


BAZAAR EN ROMMELMARKT: GOEDE DOELEN

De opbrengsten van Bazaar (14 maart) en Rommelmarkt (13 juni) worden traditiegetrouw verdeeld. Altijd zorgen we voor het behoud van onze dorpskerk en een aantal goede doelen. Dit jaar zijn dat:

   

De Stichting Hoop voor Albanië waar dorpsgenoten Henk en Jannette de Ruiter zich zo actief voor inzetten, stuurt elke 3 maanden een verslag vanuit Albanië. Ook de website wordt goed bijgehouden en zo kun je met fotos erbij lezen hoe belangrijk uw hulp is, hoe goed geld en goederen gebruikt worden. De stichting stuurt niet alleen voedsel- en babypakketten. De inzet is om lokale humanitaire projecten te stimuleren en ondersteunen Op die manier probeert zij de allerarmsten, gehandicapten, weduwen en wezen een nieuwe toekomst te geven. En als je leest dat een familie met 70 euro per maand moest overleven in een bouwvallig lekkend krotje, koud in de winter, en hoe voor die familie een droog en eenvoudig nieuw huisje gebouwd werd voor 15.000 euro... mensen in een verwaarloosd psychiatrisch centrum, die weer een menswaardiger bestaan krijgen met eigen kleding, eigen tandenborstels, schone matrassen, stoelen, voedsel... er is veel te doen, en de Stichting Hoop voor Albanië werkt samen met lokale organisaties om de allerarmste Albanezen een steuntje in de rug te geven.
Lees meer op www.hoopvooralbanie.nl


EXTRA NIEUWS: Begin februari 2015 zijn er vreselijke overstromingen in de Balkan-regio geweest. Albanië is zwaar getroffen. Wegen zijn verdwenen, vele families zijn geëvacueerd, er worden grote verliezen gemeld in de landbouwgebieden, en veel grootvee is in het water omgekomen.

 

De Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor de verbetering van leefomstandigheden voor kinderen in Nederland die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Drieëndertig duizend, u leest het goed, kinderen die noodgedwongen in opvanglocaties zitten, die helaas niet goed berekend zijn op kinderopvang.

Soms zonder dat u het weet op een geheime locatie bij u om de hoek om hun veiligheid te garanderen. Vergeten kinderen van 0 tot 18 jaar die opgroeien in sobere opvangcentra met minimale speelmogelijkheden. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. We geven deze kinderen een kindvriendelijke leefomgeving waar ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. We bieden vrolijke activiteiten waardoor ze weer gewoon kind kunnen zijn. Een heel goed doel in Nederland.
Lees meer op www.hetvergetenkind.nl

       

Village of Hope and Health in Oeganda is zo’n kleinschalig project in een arme regio, waarvan je weet dat iedere euro goed terecht komt. Deze stichting wil een klein ziekenhuisje bouwen. Hiermee geven ze de lokale bevolking toegang tot (goedkope) medische voorzieningen en kennis over eenvoudig te bestrijden ziektes. De stichting streeft naar sociale en economische ontwikkeling voor lokale bevolking, met een focus op de groepen die het extra zwaar hebben, zoals gehandicapten en wezen. Kansenverbetering dus! Ook voor deze stichting kent de Rommelmarktcommissie iemand in de buurt die zich er hard voor maakt, en wij helpen graag een handje mee.

Lees meer op  www.villageofhopeandhealth.com.

Opbellen
E-mail
Info