Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Afsluiting Hoofdweg Westzijde door Rijnland i.v.m Piekberging Haarlemmermeer

Vorige week kregen veel bewoners een brief van het Hoogheemraadschap Rijnland in de brievenbus met de mededeling dat de Hoofdweg Westzijde tussen Dr. Heijelaan en de A44 zal zijn afgesloten in de week van 25 september. Het verkeer wordt omgeleid via de Hoofdweg Oostzijde.

Er blijkt langs de westzijde nog een oude oliepijpleiding te liggen, die het functioneren van de Piekberging Haarlemmermeer belemmert. Het is de bedoeling bij wateroverlast dat het water vanuit de Ringvaart in de piekberging wordt geloosd en dat het water uit de piekberging dan weer via de Hoofdvaart wordt afgevoerd.

Deze week echter is de weg ook al enkele nachten afgesloten. De omleidingsborden stonden keurig in het dorp met daarop de omleiding aangegeven. Maar....als een vrachtwagen bij het afgesloten weggedeelte aankomt, kan hij dus niet over de brug en zal achteruit moeten of met grote moeite moeten keren.. Een onwenselijke en gevaarlijke situatie.

Na een telefoontje van de Dorpsraad zijn de omleidingsborden meteen weggehaald en worden, als het goed is, naar de rotonde verplaatst, zodat met name het vrachtverkeer meteen op de goede zijde van de Hoofdweg terecht komt.


Opbellen
E-mail
Info