Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Viering geboortedag Jan Pieter Heije bescheiden maar gezellig

Voor woensdag 14 maart stond de viering van de geboortedag van Jan Pieter Heije op de schoolkalender. Maarrrrrr.......op die dag werd er gestaakt door het personeel.Toch ging de Heijedag door. Kinderen konden zich vrijwillig aanmelden en directeur Adriënne van Beinum was aanwezig als vertegenwoordiging van de Tonne.

Helaas moesten we deze Heijedag de achter-achterkleinzoon van Heije en zijn vrouw missen. Deze hebben de laatste jaren de herdenking trouw bezocht, maar waren door gezondheidsproblemen nu verhinderd. Eine gute Besserung Familie Daniels !!
Om 10 uur verzamelden de kinderen en ouders zich bij het graf en onder een stralende lentezon liepen we naar het graf. Na even weer een opfrisser van de geschiedenis door Adriënne werden er een paar liedjes gezongen en de narcissen op het graf geplaatst. De vrolijke kartonnetjes om de potjes gaven een extra gezellige uitstraling. De narcissen in de potjes worden zoals ieder jaar rondom het graf geplant,  zodat er in het voorjaar steeds meer zullen bloeien bij het graf van de weldoener van Abbenes.Na afloop kregen de kinderen op school weer de traditionele krentenbol met chocolademelk en werden er spelletjes gedaan door de onderbouw, zoals blik gooien en memory, beide in Heije-uitvoering. Voor de bovenbouw was er de Heije-quiz en de kinderen wisten daar verbazend veel van! Zie onderstaand verdere foto's.

Ook werd er door de kinderen gekleurd voor de familie Daniels, wat aan hen is opgestuurd. Al met al was het een hele gezellige ochtend!Opbellen
E-mail
Info