Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Stichtingen kunnen kleding goed gebruiken nu de winter voor de deur staat!


De Stichting Hoop voor Albanië zamelt al meer dan 20 jaar kleding in voor de allerarmsten in Albanië en tegenwoordig ook andere Balkanlanden. De familie De Ruiter zet zich ook al jaren hiervoor in en stelt hun schuurruimte beschikbaar, waar de kleding kan worden gebracht. De gebrachte kleding, dekens etc. wordt hier door vrijwilligers gesorteerd. Baby- en kinderkleding is een aparte afdeling. Henk en Jeannette zijn vaak zelf in Albanië geweest en hebben dus met eigen ogen gezien waar de spullen naartoe gaan. Het komt goed terecht, kunnen zij u vertellen.


Stichting Dorcas, genoemd naar een vrouw uit de Bijbel, organiseert armoedebestrijding voor mensen van alle gezindten in Oost-Europa, het Midden Oosten of Afrika, waar ze met partnerorganisaties samenwerken. In Nederland werken ca. 75 mensen bij Dorcas en er zijn door het land 200 inzameldepots. Zo ook in Abbenes. Aan het Langerak bij Corry Tieleman.


Nu de winter voor de deur staat, is er grote vraag naar warme kleding, dekens, noem maar op. Als u hiervan iets kunt missen, dan is de St. Hoop voor Albanië en St. Dorcas er blij mee! St. Hoop voor Albanië is gevestigd bij de familie De Ruiter aan de Hoofdweg 1481 en Stichting Dorcas aan het Langerak 47 bij Corry Tieleman.

Opbellen
E-mail
Info